• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2011.
Rujan
30

Održan jednodnevni trening „Upravljanje učinkovitim timovima“ za 16 lokalnih dionika na tržištu rada Bjelovarsko-bilogorske županije

U sklopu projekta „Kompetencijama i partnerstvom protiv dugotrajne nezaposlenosti“ financiranog sredstvima EU čiji je nositelj HZZ PS Bjelovar, a partneri u projektu su Bjelovarsko-bilogorska županija, Grad Bjelovar i HGK Županijska komora Bjelovar, 16. rujna 2011. godine u Bjelovaru je održan trening „Upravljanje učinkovitim timovima“.

Trening je bio namijenjen svim lokalnim dionicima na tržištu rada koji su partneri/suradnici u provedbi projekta C&P:LTU, odnosno predstavnicima HZZ-a, BBŽ-e, Grada Bjelovara, HOK-e,HGK-e,SSSH-e BBŽ, te gradova suradnika u projektu Čazme, Garešnice, Grubišnog Polja i Daruvara.
Riječ je o projektu Hrvatskog zavoda za zapošljavanje PS Bjelovar čija je provedba počela u siječnju 2011. godine i koji se financira u sklopu IV komponente IPA-e "Razvoj ljudskih potencijala“,a završava u siječnju 2012. godine. U sklopu tog projekta dosad su provedena dva treninga za lokalne dionike na tržištu rada, i to „Analiza radnog mjesta“ čija je svrha bila posredno omogućiti malim i srednjim poduzetnicima koji nemaju Odjel za upravljanje ljudskim potencijalima bolje definiranje potreba za znanjem i vještinama radnika koje planiraju zaposliti, te trening „Upravljanje učinkovitim timovima“. Predavač na treninzima je bio gospodin Zrinski Pelajić, istaknuti business i menadžment konzultant.
Na temu „Upravljanje učinkovitim timovima“ sudionici treninga su upoznati s primjerima dobre prakse uspješnog vođenja i upravljanja timovima, odnosno metodologijom organizacije tima te s karakteristikama uspješnih timova. Sudionicima je,među ostalim, skrenuta pažnja na razloge zbog kojih se pojedinci pridružuju timovima te kako postati dobar „timski igrač“.
Trening je obuhvatio sljedeće tematske cjeline:

  •     Što je timski rad i zašto je potreban
  •     Timski duh i kultura timskog rada
  •     Razlika između tima i radne grupe
  •     Važnost partnerstva u ostvarivanju ciljeva
  •     Identifikacija timskih uloga
  •     Podjela uloga unutar tima
  •     Uloga kvalitetne komunikacije unutar tima
  •     Četiri faze razvoja tima-stvaranje,normiranje,osmišljavanje,izvedba
  •     Timski rad i rješavanje konflikata


Cilj treninga bio je jačanje kapaciteta i osnaživanje partnerstva između lokalnih dionika tržišta rada Bjelovarsko-bilogorske županije (HGK,HOK;HZZ,Grad Bjelovar,Županija Bjelovarsko-bilogorska, Savez samostalnih sindikata, te gradovi suradnici u projektu, Daruvar,Čazma, Garešnica, Grubišno Polje), kako za vrijeme trajanja projekta, tako i nakon njegova završetka, na institucionalnoj, poslovnoj i osobnoj razini. Značaj partnerstva i implementacije principa timskog rada u rješavanju problema dugotrajne nezaposlenosti, složili su se svi sudionici treninga, ključni je element u postizanju zajedničkih ciljeva.
U sklopu projekta Hrvatskog zavoda za zapošljavanje PS Bjelovar C&P:LTU,koji financira Europska unija, 30. rujna 2011. godine bit će održan treći,ujedno i posljednji trening za lokalne dionike na tržištu rada Bjelovarsko-bilogorske županije pod nazivom „Upravljanje promjenama na tržištu rada“. 

   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a