• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2016.
Studeni
8

ODRŽAN SASTANAK NA TEMU MJERE ZAŠTITE I SPAŠAVANJA U NEPOVOLJNIM VREMENSKIM UVJETIMA U ZIMSKOM RAZDOBLJU

Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs u suradnji s Područnim uredom za zaštitu i spašavanje Bjelovar organizirao je zajednički sastanak sa svim nadležnim službama, institucijama i poduzećima koja upravljaju vodnom, cestovnom i energetskom infrastrukturom, te stalnim operativnim snagama zaštite i spašavanja.

Svrha sastanka bila je priprema za zaštitu i spašavanje uslijed nepovoljnih vremenskih uvjeta za zimski period 2016./2017., te prikaz preventivnih i operativnih mjera za slučaj ekstremnih vremenskih uvjeta i posljedica. Tako su se na sastanku prezentirali planovi za predstojeću sezonu, ali i razmjenjivala iskustva svih predstavnika službi, kako bi zimska sezona prošla bez ikakvih problema.

Ja ne očekujem nikakve probleme jer se kroz godine pokazalo da su sve naše službe bile promptne. Također, službe županije uobičajeno pomažu i drugima kada je to potrebno, primjerice kao ispomoć u Slavoniji tijekom poplava. Mi nismo bili u situaciji da trebamo pomoć, stoga pomažemo drugima. Županija ima svoje ovlasti i obveze, a mi smo riješili pitanje za socijalne skupine koje su ugrožene, na način da smo osigurali sredstva za drva za ogrjev. Ta sredstva su odobrena u skladu s popisom Gradova i Općina i proslijeđena su krajnjim korisnicima. Naša zimska služba je također spremna i osigurano je 6 milijuna kuna koliko iznose njihovi troškovi. Nadam se da će ovo biti rutinski dogovor koji treba biti napravljen kako bi došlo do toga ako dođe do potrebe da se stvari obave rutinski. Županija će biti partner i koordinator prema zakonu

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a