• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2014.
Svibanj
8

ODRŽAN SASTANAK STOŽERA ZAŠTITE I SPAŠAVANJA I ZAPOVJEDNIŠTVA CIVILNE ZAŠTITE

U Velikoj vijećnici Bjelovarsko-bilogorske županije održan je sastanak Stožera za zaštitu i spašavanje i zapovjedništva civilne zaštite Bjelovarsko-bilogorske županije na kojem se raspravljalo o Programu aktivnosti u provedbi posebnih mjera zaštite od požara od interesa za Republiku Hrvatsku u 2014. godini te pripremnim i provedbenim aktivnostima za turističku sezonu u 2014. godini.

Zamjenik župana Neven Alić i član Stožera za zaštitu i spašavanje Marijan Radoš u uvodnom dijelu su istaknuli nedavno poplavljena područja u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji i dobro odrađen posao svih Službi jer je spriječena veća materijalna šteta. Za poplavljena područja koja su bila prijavljena, najvjerojatnije će biti proglašeno stanje elementarne nepogode, no konačna odluka biti će donesena idući tjedan.
Marijan Radoš također je istaknuo kako će se Plan zaštite od požara i Procjena ugroženosti od požara za županiju izraditi do kraja ove godine te da će time dokumenti u sustavu Zaštite i spašavanja biti kompletni. Što se tiče požara, ove godine su manji u odnosu na prošlu zbog povoljnijih vremenskih uvjeta i upozorenja građana na pažnju prilikom loženja vatre na otvorenom. Lokalna samouprava odnosno općine i gradovi ključan su dio provedbe cijelog sustava jer moraju izraditi procjene i planove za svoja područja te najvažnije od svega, svoje planove moraju i provoditi.

   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a