• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2013.
Lipanj
21

Održana radionica na temu procjene socijalnog planiranja i analize županijske socijalne politike

U petak 14. lipnja 2013. u Maloj vijećnici Bjelovarsko-bilogorske županije održan je “follow-up” radni sastanak na temu procjene socijalnog planiranja i analize županijske socijalne politike. Ovo je treća radionica u sklopu projekta „Podrška sustavu socijalne skrbi u procesu daljnje deinstitucionalizacije socijalnih usluga“.

Projekt „Podrška sustavu socijalne skrbi u procesu daljnje deinstitucionalizacije socijalnih usluga“  financiran je iz sredstava EU IPA IV  a provodi se u suradnji sa Oxford Policy management, Ministarstvom socijalne skrbi i mladih i Hrvatskim zavodom za zapošljavanje.  Projekt ima za cilj povećati socijalno uključivanje korisnika prava i usluga u sustavu socijalne skrbi te pružiti podršku stručnjacima iz sustava socijalne skrbi pri daljnjem razvoju i provedbi učinkovitih i inkluzivnih socijalnih usluga unaprjeđivanjem procesa socijalnog planiranja i transformacije ustanova. Glavni korisnici projekta su prvenstveno korisnici usluga, službenici Ministarstva socijalne politike i mladih, ustanova socijalne skrbi koje pružaju socijalne usluge na lokalnoj razini te sudjeluju u procesu njihova planiranja i transformacije domova, predstavnici jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave, organizacija civilnog društva, socijalni partneri te predstavnici drugih javnih službi na lokalnoj razini, naročito sustav obrazovanja, zdravlja, pravosuđa i unutarnjih poslova.
Tema ove radionice bile su osobe s invaliditetom, djeca i mladi, stariji i nemoćni, siromašni i nezaposleni.
Županija je imenovala članove glavne radne skupine sa područja županije. Projektni tim Oxford Policy management vodi gosp. Juergen Becker sa suradnicama Lanom Načinović i Lidijom Japec.

BBŽ BBŽ

   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a