• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2018.
Svibanj
7

ODRŽANA REDOVNA SJEDNICA SKUPŠTINE ŠPORTSKE ZAJEDNICE BJELOVARSKO-BILOGORSKE ŽUPANIJE

U športsko-rekreacijskom centru Kukavica održana je redovna sjednica skupštine Športske zajednice Bjelovarsko-bilogorske županije na kojoj je prisustvovao župan Bjelovarsko-bilogorske županije Damir Bajs.

Na dnevnom redu skupštine, između ostalog, bilo je izvješće o radu Zajednice za 2017.godinu, financijsko izvješće Zajednice za 2017.godinu te Izvješće Nadzornog odbora Zajednice za prošlu godinu.
Okupljenima se obratio župan Damir Bajs istaknuvši da je županija u svom proračunu za ovu godinu osigurala veća sredstva za potrebe rada Športske zajednice, točnije 1.250,000,00 kn što je za 350 tisuća kn više u odnosu na godinu ranije,a sve s ciljem jačeg podupiranja sportaša i sportskih klubova na svom području: „ Svekupno Bjelovarsko-bilogorska županija  financira sport sa 2.300,000,00 kn. To je ukupni izdatak kad se zbroje svi savezi koje mi financiramo i sve što je vezano uz potpore. Međutim, moram reći da mi preko i nekih drugih načina poput primjerica potpora koje daje naša poslovna banka, PBZ, dajemo sportu godišnje oko 250.000 kn tako da sveukupno se za sport izdvaja preko 2.5 milijuna kn za 2018.godinu“, istaknuo je župan Bajs.
Pod okriljem Športske zajednice Bjelovarsko-bilogorske županije djeluju naši sportski klubovi i savezi, a tijekom godine Športska zajednica podupire 45 sportskih klubova i 11 saveza, te stipendira 15 studenata s mjesečnom stipendijom u iznosu od 500 do 1000 kn. Također, sukladno potrebama sredstva se izdvajaju i za druge sportske klubove u nižim ligama natjecanja.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a