• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2012.
Travanj
26

Održana sjednica Gospodarsko - socijalnog vijeća Bjelovarsko - bilogorske županije

Članovi Gospodarsko – socijalnog vijeća Bjelovarsko – bilogorske županije na svojoj su redovnoj sjednici imenovali novu potpredsjednicu Božicu Jurec.

Tu je funkciju do sada, u ime Sindikata, obnašao Zlatko Tušak koji je zbog dužnosti saborskog zastupnika razriješen.  Na sjednici je prihvaćeno izviješće o radu GSV- a u prošloj godini, a prihvaćen je Program rada za ovu. Vijeće će i dalje pratiti mjere gospodarske politike i njihov utjecaja na razvoj i životni standard građana Županije, nezaposlenost, kao i provedbu Programa poticanja razvoja malog i srednjeg poduzetništva i mjera za zapošljavanje, te ukazivati na nova moguća rješenja.

Pročelnica Područnog ureda Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Ruža Hrga upoznala je članove GSV- a s mjerama za zapošljavanja koja se provode. Budući da do velikog broja poslodavaca ne dopru informacije o tim mjerama, zaključeno je da će se iznaći prihvatljiviji način informiranja.

Imenovani su članovi Savjetodavnog vijeće Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Područne službe Bjelovar, tako da će u tom tijelu HUP zastupati Stjepan Hittner, Anika Jolić i Marica Tičak, a  Sindikat Dragan Bačak, Milenko Miklečić, Božica Jurec i Ivanka Tkaličanec.

U povodu Dana zaštite na radu koji se obilježava 28. travnja, o toj temi govorio je inspektor zaštite na radu Damir Horak.

 

   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a