• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2019.
Lipanj
12

ODRŽANE RADIONICE U SKLOPU PROJEKTA „SPONA“

Završene su radionice za dugotrajno nezaposlene u sklopu projekta Spona. Riječ je o jednom u nizu europskih projekata koji su odobreni Bjelovarsko-bilogorskoj županiji, ukupne vrijednosti 1.394.258,71 kuna, bespovratnih sredstava. Projekt je financiran iz Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2014. - 2020“.
Radionice u sklopu projekta Spona

Podsjetimo, projekt „Spona“ započeo je u rujnu 2018. godine i traje 24 mjeseca. Partneri su Udruga invalida Bjelovar, Udruga osoba s invaliditetom Daruvar, Bjelovarski centar za razvoj civilnog društva i Udruga Lovari- Romska kuća.

U svim gradovima Županije u sklopu projekta su se odvijale radionice za dugotrajno nezaposlene, a teme su bile Samoprocjena, Vještina traženja posla, Motivacija i Komunikacijske vještine. 

Inače, cilj projekta je pridonijeti povećanju mogućnosti za zapošljavanje marginaliziranih skupina te smanjiti rizik od socijalne isključenosti. Ciljna skupina su 80 dugotrajno nezaposlenih osoba u Županiji, od kojih najmanje 5 pripadnika romske nacionalne manjine te najmanje 20 osoba s invaliditetom. Kroz dvije godine provođenja projekta organizirati će se besplatne radionice i edukacije. Pomoću stečenog znanja sudionici će biti konkurentniji na tržištu rada, za zapošljavanje ili samozapošljavanje.

Uskoro kreću besplatne edukacije u Bjelovaru i Daruvaru. Sudionici će moći odabrati osposobljavanje za poslove njegovatelja/ice starijih i nemoćnih osoba, za poslove cvjećara - aranžera/ke, za poslove knjigovođe, za poslove web dizajnera/ice, za obavljanje jednostavnih poslova manikure, engleski i njemački jezik. Za dugotrajno nezaposlene, radionice i edukacije su besplatne te je osiguran putni trošak.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
Radionice u sklopu projekta Spona
Radionice u sklopu projekta Spona
Radionice u sklopu projekta Spona
Radionice u sklopu projekta Spona
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a