• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2018.
Svibanj
10

ODRŽANI DRUGI ŽUPANIJSKI SPORTSKI SUSRETI UMIROVLJENIKA

U Sportsko rekreacijskom centru Kukavica održani su Drugi sportski susreti umirovljenika Bjelovarsko-bilogorske županije, kojima je prisustvovao i župan Damir Bajs.

Sudionici natjecanja nadmetali su se u šahu, kuglanju, streljaštvu, kartanju, pikadu. Sveukupno je sudjelovalo 120 natjecatelja i tridesetak predstavnika udruga s područja županije.

Predsjednik Matice umirovljenika Bjelovarsko-bilogorske županije Željko Held zahvalio se županu Damiru Bajsu na podršci Matici umirovljenika i organizaciji sportskih susreta umirovljenika. „Ova druženja umirovljenicima jako puno znače. Tko nije vidio sa koliko žara, veselja oni pristupaju natjecanju , a pogotovo plesu i pjevanju nakon toga, ne može vjerovati koliko im puno znači. Što se međužupanijskih susreta tiče, oni će se održati 6.lipnja u Daruvaru. Ugostit ćemo još tri županije, Međimursku, Varaždinsku i Koprivničko-križevačku. Daruvar je prekrasan grad i sigurno će svima koji će sudjelovati na susretima biti zabavno“, istaknuo je Held.

„Ovi susreti priprema su za Međužupanijske sportske susrete kojima će naša županija biti domaćin i ja vjerujem u sportske uspjehe kako ovdje tako i u srazu sa ostalim umirovljenicima Hrvatske. Međutim, to je samo dio ukupnosti aktivnosti koje provodi Županija i Matica umirovljenika. Mi smo od 2013.počeli sustavno, u dogovoru sa umirovljeničkim udrugama, financirati iste, tako da smo u 2018. predvidjeli preko milijun kuna za potpore preko javnih poziva. Vjerujemo da ćemo još oko 250 000 kuna dati sukladno potrebama, kao što su npr. sportske igre kojima danas prisustvujemo“, istaknuo je župan Damir Bajs.

Nakon natjecanja, župan Damir Bajs i predsjednik županijske Matice umirovljenika Željko Held uručili su priznanja i medalje pobjednicima.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a