• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2011.
Svibanj
12

Okrugli stol Hrvatske udruge za odnose s javnošću u Bjelovaru

Hrvatska udruga za odnose s javnošću u suradnji s Bjelovarsko – bilogorskom županijom i HGK – Županijskom komorom Bjelovar u Bjelovaru je organizirala okrugli stol pod nazivom „Odnosi s javnošću – svakodnevnica budućnosti“.

Namjera Okrugloga stola bila  je  promicanje i afirmiranje  profesije odnosa s javnošću i strateškog upravljanja komunikacijama, iznimno važnih za ostvarivanje uspješnih poslovnih rezultata kako u javnom tako i u gospodarskom sektoru.

Stoga su pozvani bili predstavnici vodećih tvrtki s područja Bjelovarsko – bilogorske županije, te javnog institucija.

       Skup su pozdravili  Miroslav Čačija župan Bjelovarsko – bilogorske županije,  gospodin predsjednik HGK – Županijske komore Bjelovar Zlatko Kufner i župan Miroslav Čačija, dok su sudionici  okruglog stola bili predsjednik HUOJ – a i savjetnik Uprave Digitel komunikacija Drenislav Žekić, članica Upravnog odbora HUOJ-a zadužena za Sekciju za koordinaciju s podružnicama i direktorica agencije Publicis Consultants|PR Ksenija Renko, savjetnica za odnose s javnošću glavnog direktora Zračne luke Zagreb Lidija Capković Martinek, direktor korporativnih komunikacija Erste &Steiermärkischebank Dario Gabrić, voditeljica korporativnih komunikacija Kufner grupe Dario Gabrić, članica Sekcije za javni sektor HUOJ-a i stručna suradnica za odnose s javnošću Koprivničko – križevačke županije Melita Pavlek i direktor Turističke zajednice Bjelovarsko – bilogorske županije Antun Turčić. Predsjednik HUOJ- a Drenislav Želić predstavljajući Udrugu naglasio je njezinu ulogu poticanja ulaganja u djelatnost odnosa s javnošću u ukazivanje onima koji odlučuju da bez dvosmjerne komunikacije s javnošću, s građanima, biračima, potrošačima vrijedi puno manje ako se o njoj ne zna u javnosti. Sve je više onih koji su osvijestili da je jednom poduzeću uz financijski odjela i sve ostale potreban  i odjel za odnose s javnošću. To podrazumijeva komuniciranje s djelatnicima, lokalnom zajednicom, te medijima. Odnosi s javnošću nisu samo odnosi s medijima kakva je često percepcija u javnosti te profesije, a nije isto što i marketing s kojim ga se često poistovjećuje. To su bila samo neka pitanja o kojima su govorili sudionici Okruglog stola u Bjelovaru.

   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a