• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2020.
Svibanj
3

OSAMNAESTI DAN BEZ NOVOZARAŽENIH U BBŽ

Bjelovarsko-bilogorska županija i dalje je bez zabilježenih novih slučajeva oboljelih od COVIDA 19 i to sada već osamnaesti dan za redom.

Od početka pandemije na području županije bilo je zaraženo 10 osoba, od kojih je 7 ozdravilo.

Broj osoba u samoizolaciji na području Bjelovarsko-bilogorske županije s današnjim danom je 752, a u posljednja 24 sata policija je zabilježila 1 kršenje mjera samoizolacije ili ukupno 51 do sada. Od početka pandemije policija je izvršila kontrolu poštivanja mjera samoizolacije 3544 puta.

Sutra kreće druga faza popuštanja mjera u Republici Hrvatskoj što znači da svoja vrata otvaraju svi poslovni subjekti u kojima se ostvaruje bliski kontakt s klijentima poput frizera ili pak salona za masažu. Otvara se i javni zdravstveni sustav, kao i privatni zdravstveni sustav uz poštivanje posebnih epidemioloških mjera.

Molimo građane da se ponašaju odgovorno poštivajući sve naputke Stožera i da se ne opuštaju već vode računa da je virus još uvijek aktivan i da će svojim odgovornim ponašanjem učiniti da se ne širi među stanovništvom. Samo odgovornim ponašanjem i prevencijom možemo zaustaviti širenje koronavirusa i dalje biti jedna od županija s najmanje zaraženih u Hrvatskoj.

#ostanidoma

#budimoodgovorni

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a