• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2015.
Rujan
15

OTVORENJE NOVOG PROSTORA PODRUČNOG UREDA ZA KATASTAR BJELOVAR

Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs otvorio je zajedno s ravnateljem Državne geodetske uprave Dankom Markovinovićem nove prostorija Državne geodetske uprave, točnije Područnog ureda za katastar Bjelovar koji će u roku od mjesec dana svoje usluge građanima Bjelovarsko-bilogorske županije pružati na novoj adresi.

Riječ je o zgradi na Trgu Hrvatskog sokola 6. za koju je Državna geodetska uprava osigurala sredstva za kupnju i uređenje u okviru Projekta implementacije integriranog sustava zemljišne administracije. Državna geodetska uprava zgradu je kupila, a potom i uredila, a vrijednost investicije je oko pet milijuna kuna. 85% sredstava osigurano je i zajma Svjetske banke, dok preostalih 15% pokriva državni proračun.

Naime, informatička tehnologija traži i od geodetske uprave da bude učinkovitija. U programu sanacije i smanjenja katastarskih ureda i povećavanja učinkovitosti pružanja usluga građanima radi se na reorganizaciji Geodetske uprave na području cijele države, pa tako i u Bjelovaru, čulo se na otvorenju novih prostorija katastra.

Mi smo dobili jedan novi prostor u kojemu će naša Geodetska uprava raditi svoj posao. Državna geodetska uprava je iznimno značajan segment servisa građanima i poduzetnicima i to ne treba zanemariti. To je preduvjet kod puno poslova. Stanje na tom polju je uznapredovalo, ali još uvijek nije gotovo. Posao je pred vama, a nova zgrada će vam omogućiti vjerujem bolje uvjete rada, istaknuo je župan Bajs i naglasio kako će županija riješiti svoj dio posla koji je preuzela poput rješavanja parkinga u sklopu nove zgrade.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a