• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2020.
Lipanj
8

PODRUČNA ŠKOLA ŠANDROVAC DIO NOVOG INVESTICIJSKOG CIKLUSA BJELOVARSKO-BILOGORSKE ŽUPANIJE I JEDNA OD 44 ŠKOLE NA PODRUČJU ŽUPANIJE OBUHVAĆENE EUROPSKIM PROJEKTOM ENERGETSKE OBNOVE

Bjelovarsko-bilogorska županija ovoga je trenutka najveći investitor u ovom dijelu Hrvatske. U tijeku su radovi na 15-ak gradilišta vrijedni 330 milijuna kuna, a osim toga, Bjelovarsko-bilogorska županija krenula je i u novi investicijski ciklus.
Područna škola Šandrovac

Naime, Bjelovarsko-bilogorska županija ima osigurana sredstva za 15 investicija ukupne vrijednosti 110  milijuna kuna, od kojih su prvi natječaji za izvođače radova raspisani za europske projekte energetskih obnova škola, među kojima je i Područna škola Šandrovac.

Riječ je o projektu vrijednom 1.4 milijuna kuna kojim će se ova škola koju pohađa 24 učenika i ima 5 zaposlenika obnoviti od temelja od krova, a završetkom energetske obnove Bjelovarsko-bilogorska županija osigurat će sredstva i za potrebne dodatne radove kao i za opremanje novim namještajem.

Područna škola Šandrovac jedna je od 44 škole na području županije obuhvaćene europskim projektom energetske obnove u čiju će se obnovu uložiti 160 milijuna kuna.

Ulaganje u obrazovanje, djecu i znanje prioritet je Bjelovarsko-bilogorske županije. U prilog tome ide i činjenica da je Bjelovarsko-bilogorska županija druga Županija u Hrvatskoj po ukupnosti ulaganja u obrazovanje, a na drugom je mjestu i kada je riječ o povlačenju europskih sredstava putem Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Treba istaknuti kako je stav Bjelovarsko-bilogorske županije i njenog čelnog čovjeka župana Damira Bajsa da izlazak iz krize uzrokovane pandemijom koronavirusa nije moguć uz štednju javnog sektora.

I dok su privatne investicije obustavljene,  Bjelovarsko-bilogorska županija svoje investicije pojačava i na taj način osigurava posao našim građevinarima i srodnim djelatnostima u vremenima krize.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
Područna škola Šandrovac
Područna škola Šandrovac
Područna škola Šandrovac
Područna škola Šandrovac
Područna škola Šandrovac
Područna škola Šandrovac
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a