• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2015.
Rujan
1

POSJET MINISTARA VARGE I LALOVCA OPĆOJ BOLNICI BJELOVAR

Župan Damir Bajs, zajedno sa ministrom zdravlja Sinišom Vargom i ministrom financija Borisom Lalovcem, sanacijskim upraviteljem Opće bolnice Zoranom Selešom, te bjelovarskim gradonačelnikom Antunom Korušecom, obišao je buduće gradilište bolnice.

Izgradnja plinske stanice i instalacije je završena, čime je aktivirana građevinska dozvola. Ovaj projekt financira Ministarstvo zdravlja, odnosno europski fondovi sa 100 milijuna kuna, dok 60 milijuna kuna izdvaja Županija.
Čim se uskladi tekst samog Ugovora, odnosno natječajne dokumentacije, raspisat će se javni natječaj. Vlasnik bjelovarsko bolnice je Bjelovarsko-bilogorska županija, to nije sporno, ali tijekom sanacije bolnice privremeno upravljanje prebačeno je na državnu razinu. Naročito dobru suradnju imamo s Bjelovarsko-bilogorskom županijom, gdje sama uprava pokazuje veliki interes za zdravlje građana županije. Rekao je ministar Varga.
Ministar Lalovac istaknuo je kako novi izvori financiranja neće ići na teret građana, već iz utaje poreza. Formirat će se poseban fond, odnosno stavke, da se iz tih novaca posebno financiraju ovakvi projekti.
Naš kraj, građani i svi oni koji se ovdje liječe mogu očekivati da kombinacija zgrada iz 18.stoljeća i montažnih hala koje su već davno demontirane budu pretvoreni u bolnicu 21. stoljeća. Projekt koji bi to trebao omogućiti je napravljen. Sredstva bi trebala biti osigurana kroz EU fondove i ministarstva. Dobar dio će dati i Bjelovarsko-bilogorska županija, dakle 60 milijuna kuna. To je iznos koji ću predložiti Županijskoj skupštini kada se steknu uvjeti da mi to isfinanciramo. Ta su sredstva velika, ali ono što mi dobivamo za to nadmašuje tu cijenu. Zaključio je župan Bajs.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a