• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2013.
Prosinac
9

POSJET UČENIKA DRUGE OŠ BJELOVARSKO-BILOGORSKOJ ŽUPANIJI

Učenici 3.a i 3.b razreda II. osnovne škole Bjelovar, sa svojim učiteljicama posjetili su Županiju. Posjet je organiziran u edukativne svrhe jer u okviru predmeta Priroda i društvo uče o Bjelovarsko- bilogorskoj županiji, o njenom zemljopisnom položaju, ustrojstvu, gospodarstvu i ostalom.

Zamjenici župana Đurđica Ištef  Benšić  i Neven Alić proveli su učenike zgradom Županije i pokazali im županov ured. Nakon toga su se smjestili u Veliku vijećnicu. Zamjenik župana  poželio im je odličan uspjeh u školi, podsjetio ih koliko je važno biti dobar đak i izrazio želju da netko od prisutnih učenika u budućnosti budem na njegovom mjestu ili čak da postane premijer ili predsjednik države.
Oduševljenje učenika nastalo je kada je u Veliku vijećnicu ušao župan Damir Bajs. Župan je s učenicima porazgovarao o županiji, svom poslu, djetinjstvu, ali i o njihovoj školi. Učenici su imali priliku županu postaviti  pitanja. Male znatiželjnike zanimalo je sve o županu, od toga dali voli slikati pa do toga kakav je osjećaj biti na čelu županije. Na pitanje zašto je htio postati župan, Damir Bajs je odgovorio:“ Zato što mislim da se politikom može napraviti puno dobroga za naš kraj.“ Župan je rekao i da voli svoj posao jer je lijep osjećaj nešto dobro napraviti za druge i bit okružen  ljudima. Zadovoljan je onime što je do sada u svom mandatu napravio, ali ima još puno toga što bi htio napraviti do kraja mandata. U veselom razgovoru s učenicima župan je otkrio i kakav je kuhar, koje je zanimanje njegove mame te da se je u svojim dječačkim danima bavio nogometom, košarkom, šahom i streličarstvom.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a