• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2014.
Veljača
11

POSREDOVANJEM ŽUPANA BAJSA BJELOVARSKOJ LJEVAONICI PONOVNO UKLJUČENA ELEKTRIČNA ENERGIJA

Nakon gotovo tri mjeseca prestanka proizvodnje, „Ljevaonica“ Bjelovar ponovnim priključenjem električne energije počinje s radom. U razgovorima s HEP-om posredovala je i Bjelovarsko-bilogorska županija, koja je na zamolbu Uprave i Sindikata zazajedničkim stolom okupila predstavnike HEP-a, Uprave i Sindikata.

 Prema riječima župana Damira Bajsa pregovori su trajali oko mjesec i pol dana i nije sve išlo glatko. Prema njegovu mišljenju, ključno je bilo to što „Ljevaonica“ Bjelovar ima dogovorene poslove i poznate kupce.  Plan predstečajnog postupka je prihvaćen i predstečajna nagodba je potpisana. Kako je izjavio prokurist „Ljevaonice“ Tihomir Bedeković, pokrivanje duga je dogovreno. Vlasnici su osigurali privatni kapital, depozit je osiguran kod banaka, u sljedeća dva dana 50 posto duga od 3,5 milijuna kuna duga bit će podmireno. Osatali iznos bit će plaćen u sljedećih 12 mjeseci.

Iako je električna energija priključena, u što se osobno, obilaskom pogona uvjerio i župan Damir Bajs sa suradncima, proizvodnja počinje tek krajem tjedna. Razlog tome je otklanjanje kvarova nastalih zbog isklučenja električne energije. kako je ovom prililkom rekao sindikalni povjerenik Miroslav Iličić, počet će s radom samo devedeset radnika i to u noćnoj smjeni kad je je jeftinija  struja. Preostalih pedeset šest, na žalost, u ovom trenutku ostaje bez radnog mjesta. 
Župan Bajs izrazi je žaljenje zbog toga, no vjeruje da opstankom „Ljevaonice“ Bjelovar , za što je sada dobivena mogućnost, postoji nada da će biti vraćeni na svoja radna mjesta.
 

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a