• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2014.
Travanj
3

POTPISAN PARTNERSKI SPORAZUM IZMEĐU ŽUPANIJE I OBRTNIČKE KOMORE BBŽ

Župan Damir Bajs i predsjednik Obrtničke komore BBŽ Franjo Pal potpisali su Sporazum o sufinanciranju projekata i aktivnosti Obrtničke komore BBŽ u 2014. godini

Ovom je prilikom potpisan Sporazum kojim Županija i Obrtnička komora BBŽ utvrđuju da je očuvanje i promocija obrta s područja Bjelovarsko-bilogorske županije, te unapređenje i razvoj konkurentnosti županijskih obrtnika na tržištu RH i unutrašnje tržištu EU kroz partnerski odnos na izričito konkretnim projektima zajednički interes obiju stranaka.
Župan Damir Bajs je istaknuo da je suradnja s Obrtničkom komorom važnija nego ikad te da je za 2014. godinu osigurano 2,5 puta više sredstava nego za prošlu godinu. Ukupan iznos s kojim će Županija sudjelovati u sufinanciranju aktivnosti je 100.000,00 kuna od čega namjenski 50.000,00 kuna za poticanje nastupa na sajmovima, a ostalo za financiranje razvoja obrtništva.
Predsjednik Obrtničke komore BBŽ Franjo Pal rekao je da zbog niskog komorskog doprinosa ne mogu funkcionirati, biti na sajmovima i provoditi majstorske ispite. Ovim Sporazum radi ostvarenja zajedničkog interesa osim poticanja nastupa na sajmovima, Bjelovarsko-bilogorska županija i Obrtnička komora BBŽ zajednički će sudjelovati i u stipendiranju naučnika u deficitarnim zanimanjima, podupiranju očuvanja tradicijskih obrta, osnivanju novih obrta i zapošljavanja te opstanka obrta u objektivnim poteškoćama.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a