• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2014.
Siječanj
23

Potpisan Ugovor o poslovnoj suradnji Ustanove “Suvenir Arbor” i tvrtke Prima- Commerce

Ravnateljica Ustanove „Suvenir Arbor „ iz Sirača Marina Župan i direktor tvrtke Prima- Commerce Renato Radić u Siraču su potpisali Ugovor o poslovnoj suradnji. Ugovorom će se ostvariti suradnja između Ustanove i tvrtke Prima- Commerce u vrijednosti preko milijun kuna.

Ugovor je potpisan u nazočnosti župana Damira Bajsa, njegovog zamjenika Nevena Alića, v.d. pročelnice Kabineta župana Daliborke Vrankić Horvat, v.d. pročelnika Upravnog odjela za gospodarstvo, obrtništvo i fondove EU Igora Premužića i predsjednika Županijske komore Hrvatske gospodarske komore Zlatka Kufnera. Potpisom ugovora tvrtka Prima- Commerce , kao vodeći prodavač domaćeg namještaja na hrvatskom tržištu omogućit će Ustanovi „Suvenir Arbor“ plasman proizvoda u prodajnoj mreži Prima- Commerce. Na ovaj način su stvoreni uvjeti za rad Ustanove „Suvenir Arbor“  koja je u predstečaju.
„Suvenir Arbor“ bavi se izradom namještaja i predmeta od drva i zapošljava osobe s invaliditetom,   od šezdesetak zaposlenih, 38 osoba je s invaliditetom. Osnivačka prava nad Ustanovom „Suvenir Arbor“ i Zaštitnom radionicom „Suvenir Arbor Vitae“ d.o.o. ima Bjelovarsko- bilogorska županija.  Obje ustanove su  u predstečajnom postupku, unatoč tome što Županija za ove ustanove izdvaja 1,6  milijuna kuna, a Fond za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom 1,2 milijuna kuna. Razlog je blokiran račun i dug od 3 milijuna kuna. Kako bi pomogao, župan Damir Bajs je kontaktirao tvrtke koje bi mogle biti partneri Ustanovi, a  Prima- Commerce je iskazala interes za poslovnu suradnju. „Prihod Ustanove „ Suvenir Arbor“ potpisom ovog ugovora  će se u ovoj godini udvostručiti i ovo je dokaz da u našoj državi ima tvrtki i ljudi koji socijalno razmišljaju“ - rekao je župan Damir Bajs.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a