• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2014.
Svibanj
26

POTPISAN UGOVOR O SUFINANCIRANJU HRVATSKE GORSKE SLUŽBE STANICE BJELOVAR

Župan Damir Bajs i pročelnik Hrvatske gorske službe spašavanja Stanice Bjelovar Mario Varga, potpisali su Ugovor o sufinanciranju Hrvatske gorske službe na području Bjelovarsko-bilogorske županije. Njime se nastavlja suradnje te dvije institucije, koja je počela 2007. godine.

Sporazumom HGSS Stanica Bjelovar preuzima obvezu organiziranja unaprjeđenja i obavljanja djelatnosti spašavanja i zaštite ljudskih života u nepristupačnim područjima i drugim izvanrednim okolnostima na području cijele Bjelovarsko-bilogorske županije, dakle na području pet gradova i osamnaest općina.
Župan Damir Bajs ovom je prilikom pohvalio pripadnike Stanice Bjelovar Hrvatske gorske službe za spašavanje koji su, zajedno s ostalim kolegama u najkritičnijem razdoblju sudjelovali u organiziranju i evakuaciji stanovnika poplavljenih Račinovaca, Rajevog Sela i Gunje. Istaknuo je da su svi s kojima je ovih dana kontaktirao, a bili su s našim pripadnicima HGSS-a, pohvalno govorili o njihovu angažmanu, što mu je naravno bilo drago. Župan Bajs je najavio skori susret s prvim čovjekom Hrvatske gorske službe spašavanja Vinkom Prizmićem, radi izgradnje nove Stanice u bjelovarskom naselju Mlinovac. Pročelnik Stanice Bjelovar HGSS-a Mario Varga potvrdio je da su se prijavili na infrastrukturni natječaj HGSS-a, pripremili projekte i dokumentaciju i nadaju se skorom odgovoru.
Pročelnik Varga govorio je i intervencijama u poplavljenim područjima Hrvatske, gdje su kao dio timova HGSS-a bili izravno uključeni u izvlačenje ljudi čiji su životi bili ugroženi vodenim bujicama, Trenutačno su u stanju pripravnosti radi osiguranja službi koje su sada na terenu sa zadatkom sprječavanja epidemije i skrbi o malom broju stanovnika ostalim u svojim domovima gdje je to uopće bilo moguće.
Potreba djelovanja Hrvatske gorske službe na području Bjelovarsko-bilogorske županije posljednjih godina potvrđena je sve većim brojem intervencija, što opravdava daljnje ulaganje u razvoj te službe. Na početku suradnje s Hrvatskom gorskom službom, u Bjelovaru je osnovana obavještajna točka, da bi 2009. oformljena Stanica. Od 2013. godine uz Bjelovarsko-bilogorsku, pokriva područje i Koprivničko-križevačke županije. 


 

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a