• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2012.
Listopad
23

PREDSTAVNICA BJELOVARSKO – BILOGORSKE ŽUPANIJE DRUGA PRATILJA NAJUZORNIJE SEOSKE ŽENE HRVATSKE

Đurđica Pražetina, najuzornija seoska žena Bjelovarsko – bilogorske županije na 13. državnom natjecanju najuzornije seoske žene održanom u Križevcima u Koprivničko –križevačkoj županiji, izabrana je za drugu pratilju

Najuzornijom je proglašena Ljubica Litrić iz Suhopolja u Virovitičko-podravskoj, a Nada Sedmak iz Đurđevca u Koprivničko-križevačkoj  županiji prva je pratilja.

Đurđica Pražetina sa svojom obitelji živi u Daskatici u općini Štefanje, majka je dvije djece, a na svom obiteljskom gospodarstvu, zajedno sa svojim suprugom brine o 160 goveda. Dnevno, njezino poljoprivredno gospodarstvo proizvede 1600 litara mlijeka. Briga o cjelokupnom kućanstvu njezina je zadaća, no Đurđica ipak nađe vremena za druženje i ručni rad koji joj je hobi.

Ovaj visoki plasman predstavnice Bjelovarsko – bilogorske županije još je jedan uspjeh seoskih žena Županije koje su kroz Udrugu najuzornijih žena vrlo aktivne u promicanju života na selu i predstavljanju ulože žene u seoskom domaćinstvu. Inače, Bjelovarsko – bilogorska županija je 2007. godine imala najuzorniju seosku ženu Hrvatske, a bila je to Zorica Šimunić Bojko iz Donjih Mosti u općini Kapela.

BBŽ   BBŽ

BBŽ  BBŽ

BBŽ  BBŽ

   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a