• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2015.
Siječanj
22

PREDSTAVNICI HRVATSKOG PČELARSKOG SAVEZA KOD ŽUPANA BAJSA

Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs i njegov zamjenik Neven Alić primili su predstavnike Hrvatskog pčelarskog saveza na čelu s predsjednikom Vladimirom Bilekom i predsjednikom županijskog Saveza pčelara Zvonkom Horakom.

Prijem je održan uoči najslađe manifestacije Bjelovarskog sajma, Pčelarskog sajma, koji će ove godine okupiti od 6. do 8. veljače preko stotinu izlagača iz Hrvatske i deset stranih zemalja. Jedan je to i od najvećih sajmova u Gudovcu veoma značajan za pčelare, jer prilika je to za razmjenu iskustava, edukaciju, ali i nabavku nove opreme za pčelarstvo. Kao i svih ovih godina potporu sajmu, ovog puta jedanaestom po redu, daje i Bjelovarsko-bilogorska županija.

Uz potporu Pčelarskom sajmu Bjelovarsko-bilogorska županija pomaže i svoje pčelare posebice kada je riječ o njihovoj edukaciji i nadogradnji znanja. Nastavit će se to i ove 2015. godine, rekao je župan Bajs.

Inače u Hrvatskoj je registrirano oko trideset tisuća pčelara od kojih je četiristotinjak iz Bjelovarsko-bilogorske županije.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a