• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2013.
Lipanj
26

Prigodnim polaganjem vijenaca obilježen Dan državnosti Republike Hrvatske

Župan Damir Bajs i njegovi zamjenici Đurđica Ištef Benšić, Tanja Novotni Golubić i Saša Lukić zajedno s predstavnicima grada Bjelovara, , u povodu Dana državnosti, 25. lipnja, polaganjem vijenaca kod spomen obilježja i paljenjem svijeća, odali su počast svim poginulim hrvatskim domoljubima.
Izvor: Bjelovar.info

Pridružili su im se predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskoga rata, Državne uprave BBŽ, vojske, policije i političkih stranaka. Vijenci su položeni kod Spomen obilježja u središnjem Gradskom parku u Bjelovaru, kod središnjeg  križa na groblju «Borik» u Bjelovaru, te kod križa u Spomen području „Barutana“.

Nakon odavanja počasti poginulim braniteljima, župan Damir Bajs otvorio je „Susrete prijatelja Udruga hrvatskih dragovoljaca Domovinskoga rata RH 2013.“, koje već tradicionalno organizira Gradski odbor Bjelovar UHDDR- a na Dan državnosti Republike Hrvatske. Riječ je o natjecanju u sportskom ribolovu, šahu, beli i pikadu hrvatskih branitelja koje se održava na ribnjaku  kod Spomen područja Lug u Bjelovaru. Okupilo se oko 550 branitelja iz devet županija, te iz BiH i Republike Slovenije, čime je natjecanje poprimilo međunarodni karakter.
 

   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a