• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2015.
Svibanj
15

PRIJEM ZA CRVENI KRIŽ BJELOVARSKO-BILOGORSKE ŽUPANIJE

Zamjenik bjelovarsko-bilogorskog župana Neven Alić primio je predstavnike županijskog Crvenog križa predsjednicu Karmelu Caparin, ravnateljicu Crvenog križa BBŽ i GDCK Garešnica Melitu Lozinu, Otilku Pupovac ravnateljicu GDCK Daruvar, Kristinu Orlović ravnateljicu GDCK Čazma i Milorada Tomića ravnatelja GDCK Grubišno Polje.

Prijem se održao u Tjednu Hrvatskog Crvenog križa i bio je još jedna prilika da se zahvali svim vrijednim volonterima koji pomažu ljudima u potrebi. Naime, Crveni križ vrijedna je humanitarna organizacija koja u više od sto i trideset pet godina postojanja nesebično pomaže drugima kroz volontiranje, darivanje, prevenciju, organiziranje humanitarnih akcija – ukratko rečeno ruka spasa za ljude u potrebi. Sve to zajedno rade pod načelima humanosti, nepristranosti, neutralnosti, neovisnosti, dobrovoljnosti, jedinstvenosti i univerzalnosti.

Mi smo se danas ovdje okupili povodom Tjedna Crvenog križa, koji se obilježava kako kod nas tako i u Hrvatskoj, i to nam je prilika da u ime građana županije, ali i naše zahvalimo vama u Crvenom križu što nesebično pomažete svim ljudima u potrebi. Kao što znamo prošle godine dogodila se velika tragedija u Gunji, evo jučer smo obilježili godišnjicu, i vi ste jako puno tamo pomogli. Još jednom puno vam hvala na tome i svemu onome što radite kroz volontiranje, darivanje, organizaciji humanitarnih akcija, naglasio je zamjenik župana Neven Alić.

Županijski Crveni križ se posebno zahvaljuje našoj Županiji na suradnji na pomoći koju nam pružaju ispunjavajući i sve one zakonske obveze koje stoje pred njima. Ta vrata su nam uvijek otvorena kada nam treba pomoći. Posebno bi se na ovaj dan zahvalila svim našim suradnicima, svim čelnicima Crvenog križa i svim ljudima koji surađuju s Crvenim križem, našim volonterima, našim dobrovoljnim darivateljima krvi. Naše djelovanje je zaista široko, međutim posebno se trebamo organizirati u katastrofalnim uvjetima. Jedna od tako teških situacija bila je prije godinu dana u Gunji i tu smo puno pomogli, istaknula je županijska predsjednica Crvenog križa Karmela Caparin.

Želimo se zahvaliti Bjelovarsko-bilogorskoj županiji, jer u svim našim akcijama ste nam financijski support i naravno da želimo zahvaliti svima onima koji nam u našem svakodnevnom radu pomažu. Željela bih reći da se na području naše županije prikupilo lani šest i pol tisuća doza krvi. Najveći rezultat tu je ostvario GDCK Bjelovar budući da je ono teritorijalno i po ljudstvu najveće. Sumirajući brojke s našeg područja put Slavonije otišlo je lani gotovo pedeset tona pomoći u više navrata. Imali smo jednu našu županijsku pošiljku koja je bila isporučena tri dana nakon što je poplava zadesila to područje. Mislim da je to jedan lijepi podatak da je u tri dana gotovo 24 tone svakodnevnih potrepština  otišlo u Slavoniju, istaknula je Melita Lozina ravnateljica županijskog Crvenog križa i ravnateljica GDCK Garešnica.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a