• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2017.
Studeni
20

PRIJEM ZA PREDSTAVNIKE OGRANKA MATICE HRVATSKE U BJELOVARU

Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs primio je predstavnike Ogranka Matice Hrvatske u Bjelovaru na čelu s predsjednicom Anitom Blažeković.

Bila je to prilika da se župan Bajs i predstavnici Ogranka Matice hrvatske u Bjelovaru osvrnu na dosadašnju suradnju koja se ostvaruje na mnogim poljima, a posebice na temama vezanim uz prešućivane žrtve 2. Svjetskog rata i poraća. Također, u tijeku je i održavanje Dana Matice hrvatske u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji, vrijedne manifestacije koja se odvija od 8. studenog do 1. prosinca, a koju će obilježiti predavanja, predstave, književni susreti i koncerti.

„Dani Matice hrvatske otpočeli su 8.11. s priredbom Camino de Santiago, koja je bila odlično posjećena i to nam je bilo ohrabrenja da će i ostala priredbe biti dobro posjećene. Posebnost ovih dana je to što se dosta pjevalo. Imali smo dobrotvorni koncert za našu sugrađanku Adrianu Krog, a završit ćemo isto tako s pjesmom gdje će nastupiti Kristina Anđelka Đopar, Nikša Radovanović i Vedran Milić. Prostora dajemo i stradanjima našeg naroda, zatim imamo red kulture, povijesti i pjesme. Mislimo da se za svakog nešto nađe.“, pojasnila je Anita Blažeković.

„Matica hrvatska jedna je od najstarijih institucija koja radi na području Bjelovarsko-bilogorske županije, najmanje od 1886., a vjerojatno i od prije. To znači da je ovo već treće stoljeće njihova rada na području našeg kraja, a od prvog dana okuplja one koji žele promovirati hrvatsku kulturu, povijest, ali i neke suvremene stvari. Županija surađuje s Maticom hrvatske na raznim projektima, a možda najvažniji projekt je vezan uz prešućivane žrtve 2. Svjetskog rata i poraća i to obljetnica u Donjim Mostima i Lugu. Zadovoljstvo mi je što je Županija i partner na Danima Matice hrvatske, koja će omogućiti građanstvu da vide što to Matica radi, a možda da se i učlane jer to je čast.“, rekao je župan Bajs.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a