• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2016.
Lipanj
17

PRIJEM ZA ZAJEDNICU UDRUGA ANTIFAŠISTIČKIH BORACA I ANTIFAŠISTA BBŽ

Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs uoči obilježavanja 75. obljetnice Narodno oslobodilačkog pokreta primio je predstavnike Zajednice udruga antifašističkih boraca i antifašista BBŽ predsjednika Radu Jovičića, tajnika Zajednice Branka Kašića, predsjednika Udruge antifašističkih boraca Daruvar Zdravka Drašnera, predsjednika udruge antifašističkih boraca Garešnica Mihajla Perenovića i predsjednika Mjesnog odbora Uljanik Vjekoslava Filipeca.

Bila je to prilika za razgovor o radu Zajednice udruga antifašističkih boraca i antifašista Bjelovarsko-bilogorske županije, ali i o obilježavanju 75. obljetnice Narodno oslobodilačkog pokreta i organiziranog ustanka naroda protiv fašista i fašizma. Zajednica udruga antifašističkih boraca i antifašista BBŽ  spomenutu obljetnicu obilježit će u nedjelju 26. lipnja, pod pokroviteljstvom bjelovarsko-bilogorskog župana Damira Bajsa.

Moderna hrvatska država proistekla je iz Domovinskog rata, međutim ne treba zaboraviti antifašizam koji je spomenut i u Ustavu Republike Hrvatske kao temeljna osnova za današnju državu. Županija to prati na lokalnoj razini pokroviteljstvom obilježavanja obljetnica i izaslanstvima koja uvijek dolaze na njih, rekao je župan Bajs.

Predsjednik Zajednice udruga antifašističkih boraca i antifašista BBŽ  Rade Jovičić zahvalio je županu Bajsu na potpori koju im daje, kao i za pokroviteljstvo za ovogodišnje obilježavanje obilježavanja 75. obljetnice Narodno oslobodilačkog pokreta. Ta obljetnica obilježit će se u nedjelju 26. lipnja na predjelu između Blagorodovca i Hrastovca na području zvanom Jama. Tamo sje predviđeno polaganje vijenaca i prigodni govori s početkom u 11 sati, dok će se kulturno-umjetnički program održati u domu u Uljaniku.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a