• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2012.
Ožujak
30

Proizvođači iz Bjelovarsko – bilogorske županije na 11.sajmu proizvoda hrvatskog sela

Na već tradicionalnom Sajmu proizvoda hrvatskog sela koji se pod pokroviteljstvom gradonačelnika Grada Zagreba Milana Bandića održava 11 – tu godinu, predstavili su se i poljoprivredni proizvođači iz Bjelovarsko – bilogorske županije.

U tri dana, od 30. ožujka i 1.travnja na jezeru Bundek u Zagrebu svoje su proizvode predstavili zadruga Agro Diklić, Arbor Vite d.o.o., OPG Biškup, OPG Jareš, OPG Pavlović, OPG Ivanuš, OPG Vukojević,  OPG zadruga Valent, Obrt Jabuka mala, Drvena galanterija Mihalić i Vrtni centar „Barbara“. Riječ je o drvenoj galanteriji, suvenirima i namještajem, kupinovim vinom i džemovima, voćnim sokovima, sirevima, lavandom, povrćem, voćem, cvijećem i ekološkim proizvodima, a vrlo dojmljiv nastup imao je Ivan Ivanuš iz Galovca sa svojim pastuhom Šarcem koji je bio u centru pozornosti zagrebačkih mališana. Bjelovarsko – bilogorska županija prvih godina održavanja ovoga sajma je i financijski podupirala njegovu organizaciju, tako da su poljoprivredni proizvođači s područja Županije nastavili izlagati svoje proizvode.

Zahvaljujući prekrasnom proljetnom vremenu ovogodišnja je trodnevna sajamska priredba okupila velik broj izlagača i posjetitelja, ali opći je dojam pokvarila nešto slabija prodaja zbog recesije i „visokog datuma“.

   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a