• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2019.
Srpanj
30

PROJEKT PLAN RAZVOJA ŠIROKOPOJASNE INFRASTRUKTURE USPJEŠNO PROŠAO PRVU FAZU PRIJAVE

Bjelovarsko-bilogorska županija vodila je projekt vezan uz pripremu sve potrebne dokumentacije za Plan razvoja širokopojasne infrastrukture koji obuhvaća područje grada Bjelovara i 9 općina Veliku Pisanicu, Novu Raču, Kapelu, Veliko Trojstvo, Zrinski Topolovac, Rovišće, Šandrovac, Severin i Veliki Grđevac.
PROJEKT PLAN RAZVOJA ŠIROKOPOJASNE INFRASTRUKTURE USPJEŠNO PROŠAO PRVU FAZU PRIJAVE

Navedeni projekt uspješno je prijavljen na Javni poziv Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije, odnosno uvršten je na listu prihvatljivih prijavitelja i time prošao prvu fazu provedbe projekta.

Sada je na privatnim operaterima da iskažu interes vezan uz projekt širokopojasnog Interneta za grad Bjelovar i navedenih osam općina, a rok za prijavu operatera je 25. rujna 2019. godine.
Naime, predmetnom prijavom naše Županije iskazan je interes po investicijskom modelu A što znači da operater koji se odluči preuzeti županijski projekt Plana razvoja širokopojasne infrastrukture je dalje zadužen za izgradnju i operativni rad mreže koristeći europska sredstva.

Inače, projekt širokopojasnog Interneta kojemu je nositelj Bjelovarsko-bilogorska županija u sebi obuhvaća 15 tisuća korisnika, odnosno 7 197 kućanstava kojima će se omogućiti pristup širokopojasnoj infrastrukturi.

Treba istaknuti kako će se omogućavanjem širokopojasnog Interneta potaknuti razvoj različitih usluga, povećati učinkovitost javnih institucija i gospodarstva, omogućiti brži pristup znanju kao i podizanje konkurentnosti ruralnih područja što je do sada pokazala iskustva zemalja koje su već provele takve projekte.
 

   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a