• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2011.
Veljača
9

Provedba Plana monitoringa vode za piće na području Bjelovarsko - bilogorske županije

Plan monitoringa vode za piće iz razvodne mreže od ove godine provodi se i u Bjelovarsko – bilogorskoj županiji.

Nositelj provedbe toga Plana je Hrvatski zavod za javno zdravstvo, a izvršavaju ga županijski zavodi za javno zdravstvo prema  Pravilniku o zdravstvenoj ispravnosti vode za piće.

            O provedbi  Plana monitoringa vode za piće iz vodoopskrbnog sustava na području Bjelovarsko – bilogorske,  župan Miroslav Čačija i njegovi suradnici pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Vesela Trnski i pročelnik Upravnog odjela za graditeljstvo i komunalnu infrastrukturu  Želimir Curiš, razgovarali su s ravnateljem županijskog Zavoda za javno zdravstvo Vladimirom Halaukom i voditeljicom Službe za ekologiju mr.sc. Marijom Devčić.  Obavljat će se dvije vrste analiza vode i to svakoga mjeseca, na nekoliko točaka razvodnih mreža u gradovima Bjelovaru, Čazmi, Daruvaru, Garešnici i Grubišnom Polju, te  Velikom Trojstvu, Šandrovcu, Đulovcu, Bastajima, Velikom Grđevcu, Velikim Zdencima i Hercegovcu. Prema prijedlogu stručnjaka Županijskog zavoda u vodovodnoj mreži Daruvara i Garešnice pratit će se dodatni pokazatelji količine aluminija u B analizi.

            U proračunu za 2011. godinu Bjelovarsko – bilogorska županija je za kontrolu kvalitete vode i zraka predvidjela  250 tisuća kuna.  

   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a