• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2013.
Siječanj
4

PRVE BEBE U BJELOVARSKO – BILOGORSKOJ ŽUPANIJI U 2013. GODINI ROĐENE 2. SIJEČNJA

Tradicionalno, ulazak u novu godinu obilježava rođenje prve bebe. U Bjelovarsko – bilogorskoj županiji u Rodilištu Opće bolnice Bjelovar ona se čekala do jutra 2. siječnja.

U 9.48 sati majka Nikolina Galović-Crlenjak  iz Čazme, carski rezom rodila je sina Mislava, teškog 3250 grama i dugačkog 50 centimetra. Sat  vremena nakon Mislava, u 10.50 na svijet su došli blizanci Lara i Jakov ponosne majke Željke Pocrnčić. Inače, novorođene Laru i Jakova Pocrnčića, u njihovu domu u Orovcu očekuje četvoro starijih sestara i braće.
U 12.33 sati i grad Bjelovar dobio je svog prvog novog stanovnika u 2013. godini. Majka  Andrea Tuškan rodila je dječaka Rafaela teškog 3 900 grama dugog 53 centimetra.
Sve tri majke obišli su župan Miroslav Čačija i gradonačelnik Bjelovara Antun Korušec i njihovi suradnici. Uz čestitke i najljepše želje najmlađim stanovnicima Županije i njihovim obiteljima, uručili su i prigodne darove. Za uspomenu i sjećanje za prvorođenog stanovnika Županije Mislava, majci Nikolini župan Čačija darovao je zlatni lančić s medaljon na kojemu je županijski grb i prigodna posveta. Ove je godine Županija za prvorođene osigurala i novčani prilog. Dvije tisuće kuna za prvorođenog, a po tisuću za svakog drugorođenog, Laru i Jakova. Gradonačelnik Korušec prvorođenog malog bjelovarčana darivao je zlatnom narukvicom.
Kao i svake godine sa županom i gradonačelnikom stigle su i nove pelene za novorođenčad kojih je u 2012. godini u Rodilištu bjelovarske Opće bolnice rođeno 655.

BBŽ BBŽ

BBŽ BBŽ

BBŽ BBŽ

   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a