• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2016.
Studeni
9

RADNI SASTANAK PREDSJEDNIKA VLADE PLENKOVIĆA I ŽUPANA BAJSA

Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs i predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković održali su radni sastanak u sklopu boravka premijera Plenkovića u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji.

Teme sastanka bile su dogovori vezani uz strateške projekte Bjelovarsko-bilogorske županije za koje se očekuje potpora i partnerski odnos Vlade Republike Hrvatske.

Čuo sam, koji su projekti bitni i relevantni i za grad Bjelovar i za županiju. Kao predsjednik Vlade, važno je da se izravno informiram od župana, gradonačelnika i drugih kolega, koji ovdje svaki dan rade na unaprjeđenju kvalitete života, na realizaciji projekata, primjerice kao što su Opća bolnica Bjelovar, kvalitetnije cestovno povezivanje, projekti, koji se odnose na poslovne zone, na poljoprivredu, na drvnu industriju. Mislim da je važno u ovoj ranoj fazi rada Vlade da pri svakom posjetu svakoj našoj županiji ostvarim direktan susret sa svim nositeljima vlasti, neovisno o tome, kojoj stranci pripadaju. Zahvalan sam i županu i gradonačelniku i mojim stranačkim kolegama na cjelovitim informacijama s kojima su me izvijestili i na taj način pripremili za buduću suradnju i za poticaj nizu ministara, koji će u daljnjim aktivnostima brinuti o komunikaciji sa Županijom i s Gradom, rekao je Andrej Plenković, predsjednik Vlade Republike Hrvatske

Htio bih pohvaliti našeg premijera, koji dolazeći u bilo koju županiju, želi razgovarati, u ovom slučaju sa županom i gradonačelnikom. Mislim da je to pravi put i da na taj način možemo biti ono što trebamo, a to je da budemo partneri u suradnji. Razgovarali smo o stanju gospodarstva u 2014., 2015. i 2016. godini, o porastu zaposlenosti, o rastu dohotka i o činjenici da ćemo bez obzira na to trebati potporu Vlade i institucija. Posebice kada govorimo o drvnoj industriji, očekujemo da Hrvatske šume imaju stav prema proizvođačima u našoj županiji, ali i u Hrvatskoj da hrvatsko drvo ide u hrvatski namještaj. Mislim da je premijer to percipirao i apsolutno pozitivno reagirao na to. Što se tiče poljoprivrede, ona nas također interesira i koja nam je bitna i mislim da možemo očekivati suradnju. Imamo i niz konkretnih projekata gdje smo u najužem partnerskom odnosu. Prezentirali smo projekt izgradnje nove bolnice i očekujemo uskoro sastanak s resornim ministrom zdravlja. Čini mi se da je premijer naznačio činjenicu da je to jedina bolnica u Hrvatskoj, koja ima građevinsku dozvolu, da imamo sve mogućnosti povlačenja sredstava Europske unije i da uskoro možemo očekivati zeleno svjetlo za početak gradnje. Pričali smo o nastavku gradnje brze ceste prema Bjelovaru, prezentirali smo što to znači za nas. Mislim da bismo mogli imati potporu Vlade za nastavak gradnje brze ceste Zagreb-Vrbovec-Bjelovar, kasnije prema Virovitici, koji bi riješio ukupnost ne samo županije, već i dijela Slavonije. Popričali smo i o javno-privatnom partnerstvu u kojoj smo sada fazi i očekujemo razumijevanje Vlade i partnerski odnos na gradnji niza škola na području naše županije. Uskoro nas očekuju razgovori s resornim ministrima s kojima moramo dogovoriti ukupnost svih tih projekata. Potpora Vlade ukupnosti u partnerskom odnosu je ono što želimo i čini mi se da ćemo ju dobiti, naglasio je župan Bajs i dodao, Kada govorimo o pruzi, to je projekt, koji se ovog trena ostvaruje. Županija je započela taj projekt, "Hrvatske željeznice" su ga nastavile, doduše s malim zakašnjenjem. Kad govorimo o tome, onda govorimo o činjenici da ovog trenutka očekujemo da iduće godine pruga bude završena, stavljena u funkciju i na taj način da Bjelovar postane prigradsko naselje grada Zagreba u smislu željezničkog povezivanja. Ono što očekujemo je promjena voznog reda, osiguranje novih vlakova kako bi građani i gospodarstvo dobili pravu korist, zaključio je Bajs.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a