• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2011.
Veljača
7

Radni sastanak s čelnicima Čazmatrans Nove d.o.o.

Unaprjeđenje prijevoza učenika, bila je tema radnog sastanka župana Miroslava Čačije s predsjednikom Uprave Čazmatransa Nove Draganom Marinovićem, direktorom prometa Damirom Pavlovićem i komercijalnim direktorom Berislavom Sarajom.

Čazmatrans Nova većinski je prijevoznik učenika na području Bjelovarsko – bilogorske županije. Bilo da je riječ o besplatnom prijevozu osnovnoškolaca, za što Bjelovarsko  - bilogorska županija izdvaja godišnje 9 milijuna decentraliziranih sredstava, ili prijevozu srednjoškolaca kojega Županija sufinancira.

 Već drugu godinu, nakon što je Vlada RH ukinula financiranje prijevoza za učenike srednjih škola,  Županija  sufinancira  prijevoz srednjoškolaca.  S obzirom da je za neke učenike, ta Odluka dovela u pitanje nastavak srednjoškolskog obrazovanja, Županija je odlučila pomoći roditeljima i sufinancirati 20 posto mjesečne karte, dok je prijevoznik spustio cijenu karte  30 posto. Tako je za prijevoz autobusom učenika srednje škole, Županija prošle godine izdvojila 2,2 milijuna kuna. Više od 80 posto srednjoškolaca koristi prijevoz autobusnim linijama Čazmatrans Nove, dok manji broj njih, na daruvarskom i siračkom području, prevozi  APP iz Požege i Širac iz Sirača.

Uz župana Čačiju, na sastanku su bili zamjenik župana Krešo Jelavić, pročelnica Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i šport Andrea Prugovečki Klepac i pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, malo i srednje poduzetništvo i obrtništvo Milan Biljan.

   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a