• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2018.
Veljača
27

STANJE U BJELOVARSKO-BILOGORSKOJ ŽUPANIJI USLIJED VREMENSKIH NEPRILIKA

Župan Damir Bajs i zamjenik župana Neven Alić ujedno i predsjednik Stožera civilne zaštite BBŽ, održali su sastanak s pročelnikom Područnog ureda za zaštitu i spašavanje Bjelovar Marijanom Radošom, danas 27. veljače, a vezan uz trenutne vremenske neprilike snježnih oborina i niskih temperatura.

Na sastanku je župan Bajs upoznao pročelnika Radoša kako je Bjelovarsko-bilogorska županija dala suglasnost svojim školama, a temeljem naputka Ministarstva znanosti i obrazovanja, da obustave nastavu u školama na jedan ili više dana ukoliko to smatraju potrebnim. Također, dužni su svoju odluku dostaviti na znanje osnivaču Bjelovarsko-bilogorskoj županiji kao i Područnom uredu za zaštitu i spašavanje Bjelovar, odnosno službi 112 te roditeljima i učenicima.

Također, tijekom narednih dana očekuju se i dalje padaline te hladno vrijeme s temperaturama zraka i do - 20 stupnjeva, te sukladno tomu je na sastanku analizirao trenutno stanje te su se dale smjernice za daljnji rad.

Konstatirao je da nema nikakvih poremećaja u odvijanju svakodnevnog života što podrazumijeva redovitu opskrbu električnom energijom, plinom te vodoopskrbom, a također, sve prometnice na području Bjelovarsko-bilogorske županije se čiste i prohodne su.

Zbog vremenskih neprilika preporučuje se osobito starijim građanima, ako ne moraju da ne napuštaju svoje domove. Također, apelira se na sve gradonačelnike i načelnike da u skladu sa svojim ovlastima osiguraju, kao i do sada, neometano funkcioniranje svih komunalnih i ostalih službi na svom području, a osobito vodeći brigu o osobama kojima eventualno trebaju privremeni smještaj i skrb.

Na sastanku je zaključeno kako dežurne službe rade svoj posao i u cijelosti funkcioniraju te se prati stanje na terenu kao i promijene koje mogu nastupiti.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a