• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2016.
Kolovoz
19

ŠTIT KNEZA DOMAGOJA ARGONAUTI DONIJELI U BJELOVARSKO-BILOGORSKU ŽUPANIJU

Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs primio je pobjednike 19. Maratona lađa na Neretvi – Argonaute Bjelovar, predvođene njihovim kapetanom Tomislavom Smrčekom Čončem.

Na 19. Maratonu lađa koji se održava na Dolini Neretve prvi u cilj uplovili su Argonauti iz Bjelovara ostavivši iza sebe 33 ekipe, čime su se upisali u povijest kao prva ekipa koja je odnijela pobjedu izvan doline Neretve. Za odličan rezultat 12 lađara dobilo je veliki prijelazni štit kneza Domagoja, te mali štit u trajno vlasništvo.

Ekipa je to koja postoji 10 godina, a za razliku od njihovih protivnika, treniraju na ribnjaku u Paljevinama, što čini ovaj rezultat još većim. Maraton lađa je amatersko sportsko natjecanje u starim izvornim plovilima-lađama u kojima lađari preveslaju 22,5 kilometara od Metkovića do Ploča. Kroz godine natjecanja, Bjelovarsko-bilogorska županija bila je partner i sponzor Argonautima bez čije pomoći, prema riječima kapetana Tomislava Smrčeka, teško da bi išli u svoje pustolovine.

Podsjetimo, jedna od avantura Argonauta bila je i Jadranska pustolovina 2015. i 2016. godine kada su naši lađari preveslali veslački maraton dug 200 kilometara od Šibenika do Korčule nakon čega su se pridružili Lađarskoj regati Kneža-Korčula. Bila je to i utrka prijateljstva, jer bjelovarski lađari veslali su u posuđenoj lađi, koju su nakon što su je obnovili i izgradili svoju,  vratili prijateljima iz Rogotina.

Svojim lađarima Bjelovarsko-bilogorska županija pomaže da lakše financijski podnesu troškove natjecanja, a s druge strani naši lađari dobra su turistička promidžba za našu Bjelovarsko-bilogorsku županiju.

Pred Argonautima je još jedan izazov, a to je organizacija Noći prvaka koja će se održati 1. listopada u našoj županiji, točnije na prostorima Bjelovarskog sajma čiji je Bjelovarsko-bilogorska županija vlasnik. Očekuje se petstotinjak gostiju i na Argonautima je sada da uzvrate gostoprimstvo prijateljima s Neretve.

Drago mi je da ste našli vremena poslije jednog napornog takmičenja doći u ovdje na prijem. Moram reći da možda i nismo očekivali tako velik rezultat, ali nas je izrazito razveselio – a to je pobjeda na Neretvi. Naša ekipa Argonauti iz Bilogore iz Bjelovara ovaj put su nadmašili majstore s Neretve. To takmičenje nije jednostavno, nije lagano doći tamo, a kamoli pobijediti i upravo nas sve ,kako u Bjelovaru tako i cijeloj županiji, čiji ponosnima. Ovih dana u Bjelovaru manje se priča o Olimpijadi, više se  priča o Neretvi o Argonautima i vašoj pobjedi koja je bila briljantna, neočekivana i veličanstvena i čini mi se nešto što će ući u povijest, naglasio je župan Bajs čestitajući Argonautima na pobjedi na 19. Maratonu lađa.

Ja se u ime ekipe Argonauta stvarno iskreno zahvaljujem županu danas na prijemu, ali isto tako svi dečki znaju da ona lanjska priča o Jadranskoj pustolovini, pa i početku maštanja o velikom rezultatu kreće iz našeg sastanka i dogovora da nas Županija podrži u tome. Bez te pomoći mi ne bi mogli puno stvari odradit. Naša suradnja ide ustvari od kada smo se mi osnovali i drago mi je da na kraju i mi možemo nešto vratiti, jer uvijek smo mi bili ti koji su nešto tražili. Na ovaj način smo uspjeli vratiti malo svima koji su vjerovali u nas i koji su nas podržavali, istaknuo je kapetan Argonauta Tomislav Smrček Čonč zahvaljujući županu Bajsu na potpori koju im je kroz godine davao.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a