• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2017.
Studeni
3

SVEČANO OBILJEŽEN DAN GRADA GRUBIŠNOG POLJA

U sklopu obilježavanja Dana grada Grubišnog Polja održat će se sada već tradicionalna manifestacija „15. Gospodarski sajam – sajam sira“. Svoju potporu sajmu daje i Bjelovarsko-bilogorska županija, pa su u skladu s tim bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs i gradonačelnik Grubišnog Polja Zlatko Mađeruh potpisali Sporazum o suradnji na organizaciji „15. Gospodarskog sajma – sajma sira“ vrijedan 30 tisuća kuna, i to uoči svečane sjednice Gradskog vijeća.

Naime, Bjelovarsko-bilogorska županija organizacijski i financijski podupire ovu važnu gospodarsku manifestaciju u Grubišnom Polju koja će se ove godine održati 18. i 19. studenog u Školsko-sportskoj dvorani u Grubišnom Polju. Prema najavama ove godine na „15. Gospodarskom sajmu – sajmu sira“ izlagat će oko 120 izlagača za koje je izlaganje na sajmu besplatno, a uz izlagački dio, sajamsku manifestaciju upotpunit će i ocjenjivanje sireva, stručni skupovi, prezentacije novih proizvoda, bogati kulturno-umjetnički program te degustacije.

„Očekujem da ćemo ove godine napraviti još jedan iskorak u organizaciji Sajma sira. Sajam je to koji je ispunio naša očekivanja i osim sajma sira, ovaj sajam je i gospodarskog karaktera. To znači da se ovdje prezentiraju dosezi svih OPG-a iz Hrvatske i šire, u smislu inovacija, poboljšanja kvalitete proizvoda, a cilj mu je da isprovocira i neke ideje na području Grubišnog Polja, prvenstveno na mlade ljude. Potporu u svemu tome nam daje Bjelovarsko-bilogorska županija i župan, te mu se želim zahvaliti.“, rekao je gradonačelnik Mađeruh.

„Suradnja Grada i Županije traje već dugo i izrodila je manifestaciju koja privlači izlagače i posjetitelje, ne samo iz Grubišnog Polja, već iz ovog dijela Hrvatske, čime je Grubišno Polje postalo prepoznatljivo po gospodarskim aktivnostima. Vjerujem da ćemo ponovno svjedočiti velikom broju posjetitelja i izlagača, a ovom prilikom pozivam sve da posjete Sajam sira. Županija u ovoj manifestaciji sudjeluje i tako što besplatno ustupa prostor, odnosno školsku dvoranu, na kojoj se odvija sajam. Nadam se da će ovo biti posljednji put da se odvija u staroj dvorani, te da će se sljedeće godine odvijati u novoobnovljenoj dvorani. Zahvaljujem na mogućnosti da budemo partneri na ovom projektu niz godina.“, izjavio je župan Bajs prije potpisivanja Sporazuma.

Nakon potpisivanja Sporazuma o suradnji, župan Damir Bajs sa suradnicima pridružio se i svečanoj sjednici gradskog vijeća. Inače, Dan grada Grubišnog Polja obilježava se 4. studenog na dan kada je 1991. godine uspješno privedena kraju prva vojno-redarstvena operacija Otkos 10, kojom je oslobođeno oko 300 četvornih kilometara Bilogore.

Svečana sjednica bila je prilika da se istakne sve što je ostvareno u posljednjih godinu dana.
„U ovoj godini počela je realizacija jednog od najvećih strateških projekata – gradnja energane iz obnovljivih izvora energije snage 5 megavata. To je jedna od najvećih gospodarskih investicija u Hrvatskoj vrijedna 250 milijuna kuna. Izgrađena je još jedna energana 0,5 megavata za koju očekujemo da će uskoro biti puštena u rad. Ove su investicije isprovocirale otvorenje hotela „Bilogora“. Nadamo se nastavku rada i završetka državnog projekta eksploatacije i skladištenja plina, investicije vrijedne 300 milijuna kuna.“, rekao je gradonačelnik Zlatko Mađeruh, te nadodao kako je odobren projekt proizvodno-poduzetničkog inkubatora vrijednog 11,5 milijuna kuna te niz drugih manjih projekata koji će zasigurno utjecati na zaustavljanje odlaska mladih.

Dan grada čestitao je i bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs koji je u svom govoru istaknuo kako Bjelovarsko-bilogorsku županiju i Grad Grubišno Polje vežu godine partnerskog odnosa na mnogim razinama. Tom prilikom najavio je i skorašnji početak temeljite obnove škola i školsko-sportske dvorane, te zgrade Doma zdravlja i mogućnost vraćanja T1 tima hitne pomoći u Grubišno Polje.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a