• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija
Uvodna riječ

BBŽ Županijske vijesti

2020.
Srpanj
6

TEMELJITA ENERGETSKA OBNOVA OČEKUJE I PODRUČNU ŠKOLU DAPCI

Ulaganje u školstvo jedan je od prioriteta Bjelovarsko-bilogorske županije koja upravo u tom segmentu ima investicije vrijedne više od 250 milijuna kuna, uspješno koristeći europska sredstva.

Cilj Bjelovarsko-bilogorske županije obnova je svih županijskih matičnih i područnih škola. I dok su neke već energetski obnovljene, na drugima su radovi u tijeku, a jedna od onih škola koju radovi energetske obnove tek očekuju je Područna škola Dapci Osnovne škole Čazma.

Riječ je o projektu vrijednom 1.6 milijuna kuna za koji je raspisan natječaj za izvođača radova, a kojim će se škola u Dapcima temeljito energetski obnoviti. Bjelovarsko-bilogorska županija će, nakon što radovi budu završeni, školu opremiti i novim namještajem.

Područna škola Dapci jedna je od četiri školske zgrade na području grada Čazme obuhvaćene europskim projektom energetske obnove. U tijeku su radovi na obnovi matične škole i škole u Gornjem Dragancu, a energetska obnova očekuje i školu u Gornjem Mikloušu. Ukupna ulaganja u školstvo na području grada Čazme dosegnut će 20 milijuna kuna.

Temeljita obnova županijskih škola omogućit će da 90 posto učenika ide u nove, modernizirane škole.

Ulaganja su to koja su Bjelovarsko-bilogorsku županiju dovela na drugo mjesto ljestvice hrvatskih županija kada je riječ o izdvajanjima za školstvo, a na drugom mjestu Bjelovarsko-bilogorska županija nalazi se i kada govorimo o povlačenju sredstava iz Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a