• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2015.
Rujan
17

„TRČANJEM PROTIV RAKA“

Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs sa suradnicama prisustvovao je tradicionalnoj, promotivnoj 14. po redu humanitarnoj utrci „Trčanjem protiv raka“ koju u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji organizira županijska Liga protiv raka.

Spomenutu utrku je prvi započeo Terry Fox koji je obolio od karcinoma noge s 18 godina. Tri godine kasnije, točnije 1980.godine, želeći sakupiti sredstva za ostale bolesnike na jednoj umjetnoj nozi uputio se na utrku po Kanadi od Istočne do Zapadne obale. Terryjev osobni maraton, u kojem je trčao po 42 kilometara na dan kroz razne kanadske provincije, inspirirao je i stekao naklonost mnogih Kanađana koji su ga prozvali Maratonom nade. Nažalost, nakon što je trčao 143 dana i istrčao 5373 kilometara bio je prisiljen prekinutu svoju misiju, jer mu se karcinom proširio. Preminuo je 1981.godine u 22 godini života.

I danas održavanjem utrke na spomen na Terrya Foxa cilj je sakupljanje sredstava za oboljele od malignih bolesti, te davanje potpore oboljelima. Također, u prvi plan stavlja se i prevencija.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a