• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2015.
Kolovoz
18

TREND PORASTA DOLAZAKA I NOĆENJA TURISTA U BBŽ SE NASTAVLJA

Trend porasta dolazaka i noćenja u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji nastavlja se i dalje, i Bjelovarsko-bilogorska županija prva je u Hrvatskoj po tom trendu, izjavio je župan Bajs, odgovarajući na pitanja novinara vezana uz stanje u županijskom turizmu.

I nakon prvih sedam mjeseci mi imamo 33% više dolazaka stranih i domaćih turista i ono što je možda puno važnije 82% više noćenja. To zapravo znači da ćemo u 2015, ne samo imati rekordne brojke za naše područje, nego da ćemo biti prva županija ne samo kontinentalnog već i jadranskog dijela Hrvatske po trendu rasta dolazaka i noćenja. Ja bih rekao da je to izvrstan rezultat, rezultat koji pokazuje trend, imajući na umu posebice u sedmom mjesecu, da su rezultati ponešto lošiji za kontinent zbog porasta dolaska turista na morske destinacije, naglasio je župan Bajs, i dodao kako je to i rezultat rada županijske Turističke zajednice, ali i ponajviše rezultat partnerskog odnosa između privatnog i javnog sektora.

Uspjeh je time veći ako se računa na činjenicu da je do povećanja došlo bez povećanja kapaciteta, što ukazuje da su se počeli dobro koristiti dosadašnji kapaciteti koji postoje, kao i turističke atrakcije koje su sada pretvorene u konkretne brojke.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a