• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2012.
Listopad
18

U BJELOVARU OTVORENA TRGOVINA USTANOVE „SUVENIR ARBOR“

Proizvode Ustanove za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom „Suvenir Arbor“ čiji je osnivač Bjelovarsko – bilogorska županija, od sada se mogu kupiti i u Bjelovaru.

U suradnji s gradom Bjelovarom i Udrugom tjelesnih invalida Bjelovar trgovina je otvorena u samom središtu grada, nalazi se u poslovnom prostoru od 26 četvornih metara u prizemlju zgrade bivše Vojarne na Trgu Eugena Kvaternika.  Prema riječima ravnateljice Ustanove Marine Župan Ustanova izlazi iz okvira općine Sirač i  grada Bjelovara sa svojim asortimanom proizvoda, a u trgovini su zaposlena i dva člana Udruge tjelesnih invalida Bjelovar.  Za ovu specijaliziranu proizvodnu ustanovu, ovo je važan iskorak, budući da im je problema plasmana proizvoda na tržište stalan. Zahvaljujući pomoći Bjelovarsko – bilogorske županije i  Fonda za profesionalnu orijentaciju ustanova je opstala unatoč problemima i danas zapošljava 62 djelatnika i plaće se redovno isplaćuju.

Na svečanom otvorenju u Bjelovaru najavljeno je osnivanje novog, izmještenog pogona Ustanove koji će nadopunjavati proizvodnju. Među prisutnima na svečanom otvorenju bili su zamjenici župana Krešo Jelavić i Saša Lukić, gradonačelnik Antun Korušec, predstavnici Fonda za rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom, predstavnici javnih ustanova, Saveza osoba s invaliditetom, Udruge tjelesnih invalida Bjelovar i Udruge „Osvit“ iz Zagreba

   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a