• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2016.
Svibanj
30

U SKLOPU OBILJEŽAVANJA DANA BBŽ ZA PEDESETAK ŽUPANIJSKIH UDRUGA I USTANOVA STIŽU DONACIJE VRIJEDNE PREKO 600 TISUĆA KUNA

Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs i predsjednik Uprave Privredne banke Zagreb Božo Prka, u sklopu obilježavanja Dana Bjelovarsko-bilogorske županije, potpisali su Sporazum o dodjeli donacija udrugama i ustanovama na području Bjelovarsko-bilogorske županije. Potpisani Sporazum temelj je za daljnje potpisivanje ugovora između Privredne banke Zagreb i naših udruga i ustanova koje će ostvariti donacije veće od 600 tisuća kuna, a riječ je o pedesetak udruga i ustanova koje djeluju na području županije.

Bjelovarsko-bilogorska županija, odnosno njen čelni čovjek župan Damir Bajs, na taj način pridaje veliku važnost udrugama i ustanovama na svom području, te pokazuje i društvenu odgovornost u privlačenju sredstava za redovan rad onih koji svakodnevno obogaćuju društveni, kulturni, sportski, ali i humanitarni život u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji.

I Privredna banka Zagreb kao jedna od vodećih banaka u Hrvatskoj ovakvim donacija pokazuje socijalnu osjetljivost u sredinama u kojima posluje. Dolazak predsjednika Uprave PBZ-a Bože Prke pokazuje i dobar odnos Bjelovarsko-bilogorske županije i Privredne banke Zagreb koja pored društvenih, humanitarnih i socijalnih programa ima i svoju osnovnu misiju. To je trajno i učinkovito koristiti sve raspoložive izvore za kontinuirani napredak svog poslovanja u svim njegovim dijelovima, od ljudskog kapitala, tehnologije do poslovnih procesa.

Podsjetimo, Bjelovarsko-bilogorska županija i Privredna banka Zagreb imaju potpisan ugovor o prevođenju projekta cash poolinga, u koji su uključeni uz Županiju i brojne njene ustanove i tvrtke kojima je osnivač, a priključile su se dijelom i jedinice lokalne samouprave. Objedinjeno vođenje računa putem cash poolinga donosi značajne uštede, što također pokazuje odgovornost upravljanja javnim novcem.

Kada govorimo o suradnji Bjelovarsko-bilogorske županije i Privredne banke Zagreb, ona je započela kroz cash pooling. Mi smo krenuli u izabir najpovoljnije banke koja bi objedinila poslove ne samo Županije, već naših ustanova školstva, zdravstva na način da omogućimo povoljne uvjete svima koji se nalaze u bankovnom poslu koji nam je ponuđen. U oštroj konkurenciji PBZ se pokazala kao najpovoljnija banka. Naša iskustva u cash pooling su izvrsna, ne samo nas već i naših korisnika. Obzirom na uvjete koje imamo, povoljne kamate, kreditiranje imamo i zahtjeve za niz gradova i općina da uđu u cash pooling. Moram naglasiti da u tom poslu mi smo zadovoljni odabirom i smatramo da je to pravi put. PBZ je i prije radila donacije na području naše županije, a sada ćemo potpisati Sporazum o donacijama koji će vrijediti oko 600 000 kuna. Glavni cilj je potpora, potpora lokalnom stanovništvu kroz donaciju da bi u tom neprofitnom radu omogućili da svi koji rade, primjerice s mladima, a banka je predložila da se donacija koncentrira upravo na mlade. Tih 600 000 kuna omogućit će da se obogati kulturni i sportski život našeg kraja. Ovo je jedna od najvećih donacija uopće, a ovakvim donacijama banka se pokazuje socijalno odgovornim i vraća dio sredstava, koja su ostvarena kod nas, ljudima našeg kraja, a prvenstveno djeci. Zahvaljujemo PBZ-u, a pogotovo gospodinu Boži Prki ponaosob, naglasio je župan Bajs.

Kao prvom čovjeku PBZ čast i zadovoljstvo mi je surađivati s ovako uspješnom županijom i mislim da ste vi kao dvojac pokazali jedan modus kako voditi županiju te kako brinuti o skladnom razvoju svih njenih dijelova. Postavili ste nove obrasce u upravljanju regijama u Hrvatskoj i radite to po europskim standardima. Mi kao banka želimo biti partneri na lokalnom nivou, ne samo poduzetnicima koje vi također podržavate, jer čuo sam koliko ste uložili energije i sredstava za razvoj turizma u regiji, regiji koja gotovo nije ni postojala na mapi turizma, a pratite sva područja ekonomskog, socijalnog, društvenog i kulturnog života. Zato je nama, kao dio međunarodne bankarske grupacije Intesa San Paolo, grupacije koja je treća po veličini u Euro zoni koja također ima u svom postulatu razvoj lokalnog, zadovoljstvo podržati vas. Taj balans koji vi dajete  je kao jedna potka u tom jednom mozaiku koji se gradi, a možda se sada ne vidi, ali sigurno ima svoju fizionomiju i svoju budućnost.  52 subjekta na koji ste rasporedili donacije, govori o tom vašem balansiranom pristupu vaše županije i zato nam je drago da dio novca koji zaradimo u županiji reinvestiramo natrag za razvoj kulturnih, socijalnih i sportskih aktivnosti. Na kraju mi ne preostaje ništa drugo nego čestitati i poželjeti da dolazimo češće, rekao je Božo Prka predsjednik Uprave PBZ-a.

Nakon potpisa Sporazuma u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji vodstvo PBZ-a u društvu domaćina uputilo je u Novu Raču, točnije u Klub tehničke kulture Nova Rača, jedan od pedesetak udruga i ustanova koje su ostvarile donacije.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a