• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2020.
Srpanj
31

U TIJEKU BROJNE AKTIVNOSTI NA PROVOĐENJU 62 MILIJUNA KUNA VRIJEDNOG PROJEKTA REGIONALNOG CENTRA KOMPETENTNOSTI MEDICINSKE ŠKOLE BJELOVAR

Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs sa suradnicima održao je radni sastanak vezan uz provođenje europskog projekta Regionalnog centra kompetentnosti u zdravstvu Medicinske škole Bjelovar koji podrazumijeva nadogradnju i opremanje škole te uspostavu centra u koji će se uložiti preko 62 milijuna kuna za što su u potpunosti osigurana sredstva
Radni sastanak

Projekt je provodi u dva dijela. Jedan dio je dogradnja Medicinske škole i opremanje, a ovih dana završena je javna nabava vezana za izradu izvedbenog projekta što podrazumijeva i izradu troškovnika i pripremu dokumentacije za raspisivanje natječaja za izvođača radova. Cjelokupni posao treba završiti krajem rujna ove godine nakon čega će se raspisati natječaj za izvođača radova.

          Medicinska škola Bjelovar će se dograditi za 2000 četvornih metara  novog prostora u koji će biti smješteno 8 kabineta od kojih dio čini simulacijski centar, 2 laboratorija, 2 specijalizirane učionice, opće učionice, kabineti za profesore te sanitarne i pomoćne prostorije. 

            Paralelno s tim radi se i na drugom dijelu projekta odnosno uspostavi samog Centra kompetentnosti, razvoju novih zanimanja i programa, jer u sklopu centra omogućit će se obrazovanje za tri nova zanimanja i to njegovateljice za palijativnu skrb, medicinskih sestara za palijativnu skrb te dentalnog specijalista novog zanimanja za kojeg do sada nije postojala mogućnost obrazovanja u Republici Hrvatskoj.

Regionalni centar kompetentnosti Medicinske škole Bjelovar jedan je u nizu projekata koje Bjelovarsko-bilogorska županija sa svojim ustanovama provodi na području grada Bjelovara, a čija vrijednost iznosi preko 360 milijuna kuna.

Podsjetimo, u tijeku su radovi na izgradnji nove zgrade Opće bolnice Bjelovar kao i radovi na energetskoj obnovi Doma doma za starije, a raspisan je i natječaj za izvođača radova koji će graditi novu zgradu Glazbene škole Vatroslava Lisinskog u Bjelovaru. Brojnim investicijama Bjelovarsko-bilogorska županija najveći je investitor, ne samo u našoj županiji, već i u ovom dijelu Hrvatske.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
Radni sastanak
Radni sastanak
Radni sastanak
Radni sastanak
Radni sastanak
Radni sastanak
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a