• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2015.
Prosinac
8

UČENICI OSNOVNE ŠKOLE IZ GAREŠNICE POSJETILI BBŽ

Pedesetak učenika garešničke Osnovne škole posjetilo je Bjelovarsko-bilogorsku županiju

Bila je to prilika da se učenici trećih razreda Osnovne škole iz Garešnice pobliže upoznaju s Bjelovarsko-bilogorskom županijom u čiji rad ih je pobliže uputila zamjenica župana Đurđica Ištef Benšić. Zamjenica ih je provela cijelom zgradom Županije, obišli su veliku i malu vijećnicu, urede župana i zamjenika župana, i tako na licu mjesta vidjeli gdje se donose važne županijske odluke.

Garešničke osnovnoškolce pozdravio je i župan Bajs, a učenici su se posebno veselili tom susretu. Naime, kada su ti isti učenici krenuli u prvi razred u njihovoj školi prvi dan nastave pozdravio ih je upravo župan Damir Bajs. Imaju i zajedničku fotografiju od toga dana koja im je posebno draga, kazale su njihove učiteljice.

Inače, sam izlet garešničkih učenika u Bjelovar i zgradu Bjelovarsko-bilogorske županije nastao je kao rezultat prodajne izložbe koja je bila organizirana povodom Dana kruha. Tada su roditelji osnovnoškolaca prodavali svoje proizvode na garešničkoj tržnici, a dio od tri tisuće kuna prikupljenih sredstava utrošen je na svojevrsno studijsko putovanje njihove djece. Zanimljiva je i činjenica kako se i sam župan Bajs za održavanja te humanitarne akcije našao na garešničkoj tržnici i dao svoj doprinos njenom održavanju.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a