• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2016.
Srpanj
5

UDRUGA UMIROVLJENIKA ROVIŠĆE POTPISALA UGOVOR S BBŽ

Zamjenica župana Đurđica Ištef Benšić potpisala je ugovor o financiranju projekta „Računalna oprema za novo vrijeme“ s predsjednikom Udruge umirovljenika Rovišće Josipom Mesarovom.

Udruga umirovljenika Rovišće javila se na županijski Javni poziv koji je išao prema umirovljeničkim udrugama i kandidirala je projekt „Računalna oprema za novo vrijeme“ za nabavu računalne opreme i uredskog namještaja, vrijedan 10 000 kuna. Projekt im je odobren i time su se našli u društvu dvadesetak županijskih Udruga umirovljenika, koje će dobiti 335 tisuća kuna sredstava za svoje projekte, a kojima je cilj podizanje kvalitete života građana treće životne dobi.

Od 2013. godine učinjen je značajan zaokret u odnosu prema osobama starije životne dobi. Osnovan je Odbor za umirovljenike kao radno tijelo Županijske skupštine, donijet je program za umirovljenike sa ciljem poboljšanje kvalitete života naših sugrađana starije životne dobi. Program za umirovljenike usmjeren je na tri kategorije socijalnu, zdravstvenu i društvenu. Udruge se javljaju na naše javne pozive, osmišljavaju nove projekte, u početku je bilo dosta upita, a danas im je već sve to jasno. Također, drago mi je da se i projekt informatičkog opismenjavanja umirovljenika razvija i da ćemo ovim ugovorom pomoći Udruzi za nabavu računalne opreme, istaknula je zamjenica župana Đurđica Ištef Benšić.

Zahvaljujem se dožupanici  i županu i suradnicima koji sudjeluju u ovom projektu. Mi imamo i suputnika u ovom projektu, općinu koja nam pomaže u svemu jer drugih prihoda nemamo. Ova financijska potpora dobro će nam doći za nabavu računalne opreme koja nam treba za rad i za buduće projekte, rekao je predsjednik Udruge Josip Mesarov.

Mi kao općina iznimno dobro surađujemo s Udrugom umirovljenika Rovišće. Ovaj ugovor koji potpisujemo je nešto što je potrebno ovoj Udruzi, koja je vrlo aktivna u našoj općini. Kako osmisliti život umirovljenika na našem području, ako se Županija i Općina tu ne uključi.
Sve što će oni trebati, mi ćemo se potruditi da to i imaju jer oni su to i zaslužili. Želim se zahvaliti županu i zamjenici župana na svemu i siguran sam da će naša buduća suradnja biti na ovakvoj razini, zaključio je načelnik Slavko Prišćan.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a