• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2012.
Ožujak
21

Uoči 15. proljetnog sajma u Gudovcu

U petak, 23. ožujka u 11 sati svečano će biti otvoren 15. proljetni sajam u Gudovcu. Ove godine, s najvećim brojem izlagača, njih oko 380.

Te je podatke na konferenciji za novinare uoči sajma iznio direktor Bjelovarskog sajma d.o.o. Zlatko Salaj. S obzirom na ekonomsku krizu, to se nije očekivalo, tako da organizatori već sada izražavaju zadovoljstvo. Izložbena površina je ista, a uz domaće izlagače, na Sajmu u Gudovcu sudjeluju i izlagači iz deset stranih zemalja. Bit će predstavljena najnovija tehnologija i poljoprivredna mehanizacija, te repromaterijal koji će kupcima biti ponuđen po sajamskim cijenama. U stočarskom dijelu bit će izloženo pedesetak grla konja, a u nedjelju 25. ožujka, posljednjeg dana sajma, u 13 sati, bit će održana aukcijska prodaja junica U ponudi je 25 grla, a njihovu kupnju Bjelovarsko - bilogorska županija sufinancira s 1500 kuna  po svakom kupljenom grlu.

Uz cjekolupan trodnevni program proljetnoga sajma, na konferenciji su najavljene aktivnosti vlasnika Bjelovarsko sajma d.o.o., Bjelovarsko – bilogorske županije i Grada Bjelovara. Učinili su to župan Miroslav Čačija i gradonačelnik Antun Korušec.

Bjelovarsko – bilogorska županija suorganizator je tri okrugla stola. S Udrugom malih sirara  BIL - SIR u nedjelju, 25. ožujka u 13 sati organizira  predavanje o proizvodnji  i prodaji na obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu. Istoga dana, u 14 sati s Pčelarskim savezom Županije organiziran je okrugli stol s temom „Aktualnosti iz pčelarstva: Pesticidi – suživot pčela s njim“.  U subotu, 24. ožujka u 10 sati, Županijski savjet za europske integracije organizira predavanje na kojemu će o utjecaju ulaska u EU na češku poljoprivrednu govoriti zamjenik ministra poljoprivrede Republike Češke.

Na županijskom štandu predstavit će mađarska županija Somogy, a posjetiteljima će biti dostupne sve informacije o županijskim razvojnim mjerama u poljoprivredi i gospodarstvu. Grad Bjelovar, također će na svom izložbenom prostoru predstaviti svoje razvojne projekte.

Sajam je za posjetitelje otvoren od 23. ožujka ( petak ) u 9 sati do 25. Ožujka ( nedjelja ) do 18 sati.

Cijena ulaznica za odrasle osobe je 25 kuna, za djecu 20, a za grupne posjete je 15 kuna po osobi.  

   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a