• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2012.
Listopad
16

URUČENI OVOGODIŠNJI „ZELENI CVJETOVI“  BJELOVARSKO – BILOGORSKE ŽUPANIJE

Hrvatski turistički tjedan u Bjelovarsko – bilogorska županija započela je podjelom nagrada i priznanja županijske Turističke zajednice u sklopu projekta Hrvatske turističke zajednice „Volim Hrvatsku“.

Svečanost je održana u Daruvaru, u dvorcu grofa Jankovića, a priznanja su uručivali župan Miroslav Čačija i direktor TZ Bjelovarsko – bilogorske Antun Turčić. Provedbom akcije Zeleni cvijet u suradnji s turističkim zajednicama ocjenjivali su se pojedinačni elementi turističke ponude kontinentalne Hrvatske kao i angažiranost turističkih djelatnika u sklopu akcije Čovjek – ključ uspjeha u turizmu Dodijeljena su priznanja u dvije akcije „Zeleni cvijet“ i „Čovjek – ključ uspjeha u turizmu“.
Odlukom Povjerenstva županijske Turističke zajednice „Zeleni cvijet“ sa zlatnim znakom u različitim kategorijama ove su godine dobili Julijev park, kupalište Termalni vodeni park Aqua Ballisae i Turistički ured Turističke zajednice Daruvar Papuk. U okviru projekta Čovjek –ključ uspjeha u turizmu nagrađeni su u različitim kategorijama: Jaruška Res, Snježana Blažičko, Ljiljana Kovačević, enologinja Suzana Jurišić, a u kategoriji hortikulture Senka Janček. Senka Janček u toj je kategoriji osvojila i 1. mjesto na nacionalnoj razini, a nagrada će joj biti uručena na Danima hrvatskog turizma koji ove godine svoju završnicu imaju u Dubrovniku. Župan Čačija čestitao je svim nagrađenima, naglasivši pritom da su upravo oni prepoznatljivost turističke ponude Bjelovarsko – bilogorske županije. Posebno je čestititao Senki Janček, čiji je rad prepoznat i na nacionalnoj razini, i koja tako promiče vrijednosti Županije i izvan lokalnih i regionalnih okvira.
Bjelovarsko – bilogorska županija uspješno sudjeluje u provedbi programa „Volim Hrvatsku“ od samog njezina početka. Dobitnika „Zelenih cvjetova“ u raznim kategorijama, prema riječima direktora županijske TZ Antuna Turčića već imamo podosta, a ove godine Bjelovarsko – bilogorska županija ima pobjednicu i među najmlađima. Marta Veber Malina, učenica 3. razreda Češke osnovne škole „Josipa Ružičke“ iz Područne škole Dioš, u kategoriji literarnih radova osvojila je 1. mjesto. Ta joj je nagrada dodijeljena još ulipnju ove godine, kada je Bjelovaru organizirana završnica akcije „Djeca crtaju i pišu Hrvatsku“, s ovogodišnjom temom Djeca čuvati prirode.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
  Dokumenti za download
Dodano: 16. 10. 2012.
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a