• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2018.
Travanj
19

USPJEŠAN SASTANAK U MINISTARSTVU DRŽAVNE IMOVINE – STIŽE ZEMLJIŠTE NA LOGORU ZA POTREBE GRADNJE NOVOG STADIONA I DOGRADNJE SREDNJOŠKOLSKOG CENTRA

U Ministarstvu državne imovine, jučer 18. travnja, održan je radni sastanak na kojem su uz bjelovarsko-bilogorskog župana Damira Bajsa, gradonačelnika Grada Bjelovara Darija Hrebaka i predsjednika Nogometnog kluba Bjelovar Jurja Tominca bili i predstavnici Ministarstva državne imovine predvođeni državnim tajnikom Tomislavom Bobanom.

Na sastanku je utvrđeno da će Ministarstvo državne imovine predložiti darovanje državnog zemljišta bivše vojarne na Logoru za potrebe gradnje novog nogometnog stadiona u Bjelovaru, ali i dogradnje bjelovarskog srednjoškolskog centra.

Da bi se ubrzao postupak i omogućila što brža gradnja stadiona, kojeg planira Grad Bjelovar, na sastanku je dogovoreno da će se kompletno zemljište darovati prvotno Gradu Bjelovaru.

Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs potvrdio je ovakav dogovor da se zemljište prvotno daruje Gradu Bjelovaru i da se izvrši prijenos darovanja s Države na Grad, ali uz ugovornu obvezu po kojoj se predviđa dio zemljišta ustupiti bez uvjeta i ograničenja bjelovarskim srednjim školama  temeljem zahtjeva za isto.

Riječ je o Ekonomskoj i birotehničkoj, Medicinskoj, Turističko-ugostiteljskoj i Komercijalno-trgovačkoj školi kojima je osnivač Bjelovarsko-bilogorska županija. Time su omogućene buduće investicije pri centru srednjih škola u Bjelovaru koje bi kroz dogradnju omogućile jednosmjensku nastavu kao standard koji očekujemo u školstvu.


Ovakav način darovanja državnog zemljišta ima za cilj ubrzanje Gradskog projekta gradnje novog nogometnog stadiona, uz uvjet darovanja dijela zemljišta srednjim školama, za što će se uskladiti projektna dokumentacija nogometnog stadiona i novog kompleksa pri srednjoškolskom centru uzimajući u obzir  potrebe za zemljištem za jednu i drugu investiciju.

Sve to usuglašeno je s Ministarstvom državne imovine, državnim tajnikom Tomislavom Bobanom te bjelovarsko-bilogorskim županom Damirom Bajsom, gradonačelnikom Grada Bjelovara Darijom Hrebakom te predsjednikom NK Bjelovar Jurjom Tomincem.

Također, na sastanku u Zagrebu dogovoren je i skorašnji posjet ministra državne imovine Gorana Marića Gradu Bjelovaru i Bjelovarsko-bilogorskoj županiji kojom prilikom će se i potpisati ugovor o darovanju zemljišta na Logoru.

   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a