• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2017.
Veljača
23

UVAŽAVANJEM RAZLIČITOSTI DO KULTURE MIRA

Predstavnicima vrtića i osnovnih škola u velikoj vijećnici predstavljen je priručnik namijenjen odgojiteljima i stručnim timovima u predškolskim ustanovama „Uvažavanjem različitosti do kulture mira“, a prisustvovala je i zamjenica župana Đurđica Ištef Benšić.

„Uvažavanjem različitosti do kulture mira“ namijenjen je odgojiteljima kao doprinos realizaciji Nacionalnog kurikuluma ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja, osobito u dijelu koji se odnosi na uvažavanje različitosti kao jedno od šest temeljnih vrijednosti ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja u Republici Hrvatskoj.

Priručnik je izdala udruga Centar za civilne inicijative iz Zagreba, a predstavila ga je prof.dr.sc. Dejana Bouilet koja je uredila priručnik u suradnji s odgojiteljima 10 vrtića iz različitih područja Hrvatske u sklopu projekta „Partnerstvo za prihvaćanje i suradnju kroz predškolski odgoj i obrazovanje u Europi“. Inače, Bjelovarsko-bilogorska županija uspješno surađuje s CCI već četvrtu godinu u području jačanja kapaciteta udruga i ustanova u lokalnoj zajednici kroz program E-misija.

Nakon predstavljanja priručnika, za zainteresirane iz dječjih vrtića, održana je i radionica Organski vrt u ustanovama lokalne zajednice za održivi razvoj.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a