• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2021.
Listopad
1

UVOĐENJE PILOT-PROJEKTA BESPLATNOG JAVNOG ŽELJEZNIČKOG PRIJEVOZA DJECE I UČENIKA OSNOVNIH I SREDNJIH ŠKOLA NA PODRUČJU RH

Zaključkom Vlade RH od 23. rujna 2021. godine uvodi se pilot-projekt besplatnog javnog željezničkog prijevoza djece i učenika osnovnih i srednjih škola na području RH. Pilot projekt uvodi se sukladno Programu Vlade Republike Hrvatske, a provodit će se od 1. listopada 2021. do 31. prosinca 2022. godine.

Pilot-projekt obuhvaća neograničena svakodnevna putovanja vlakom od mjesta stanovanja do mjesta školovanja i povremena putovanja, kao što su jednodnevni izleti, odlasci liječniku, na ljetovanje i druga putovanja. Realizacija pilot-projekta doprinijet će povećanju mobilnosti djece i učenika, zaustavljanju iseljavanja u urbane sredine i podršci demografskoj revitalizaciji, poboljšanju  životnog standarda građana, revitalizaciji prometa putničkih vlakova na nerazvijenim područjima i poticanju korištenja željezničkog prometa.

Više o pilot projektu i ostvarivanju prava na besplatni prijevoz možete pronaći na http://www.hzpp.hr/besplatna-putovanja-za-djecu-i-ucenike.

   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a