• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2014.
Studeni
26

„ZA BOLJE SUTRA“

Projekt „Za bolje sutra“ bjelovarske Turističko-ugostiteljske i prehrambene škole polako se privodi kraju. Što je sve putem njega učinjeno moglo se čuti na tiskovnoj konferenciji kojoj je prisustvovala i zamjenica bjelovarsko-bilogorskog župana Đurđica Ištef Benšić. Partneri na projektu su uz Bjelovarsko-bilogorsku županiju Grad Bjelovar, te Obrtnička škola i Ekonomska i birotehnička škola Bjelovar.

Riječ je o projektu financiranom u sklopu IPA grant sheme Integracija skupina u nepovoljnom položaju u redoviti obrazovni sustav. Vrijednost projekta je 270.000 eura, od kojih su 212.000 eura bespovratna sredstava Europske unije. Bjelovarsko-bilogorska županija u ovom je projektu u dvojakoj ulozi, kao nositelj osnivačkih prava Turističko-ugostiteljske škole i kao partner. Opći cilj ovog projekta je povećati kvalitetu obrazovanja za učenike s teškoćama u srednjim strukovnim školama i njihovu socijalnu uključenost.

Ovim putem želim pohvaliti ovaj projekt jer smatram da je to izuzetno vrijedno, jer na taj način žalimo doprinijeti općem cilju, a to je povećanje kvalitete obrazovanja učenika s poteškoćama u strukovnim školama i njihova socijalna uključenost, dakle povećanje njihove inkluzije. Bjelovarsko-bilogorska županija ni u jednom trenutku nije dvojila trebamo li se uključiti u taj projekt. Naravno da trebamo. I kao osnivač srednjih škola u Županiji mi smo kao i partner u ovom projektu preuzeli i određenu financijsku obvezu da ćemo pripomoći. To smo i izvršili s osamdeset tisuća kuna, a pripomogli smo i u provedbi projektnih aktivnosti, rekla je zamjenica bjelovarsko-bilogorskog župana Đurđica Ištef Benšić na konferenciji za novinare.

Inače, u sklopu projekta planirano je i izdavanje svojevrsnog priručnika koji će biti dobra podloga za daljnji rad s djecom s teškoćama s ciljem njihove socijalizacije. Za 19. prosinca pak ravnatelj Turističko-ugostiteljske i prehrambene škole Dalibor Vukalović najavio je završnu konferenciju na kojoj će biti prikazan i film o svim aktivnostima koje su se odvijale u sklopu projekta „Za bolje sutra.“

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a