• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2022.
Svibanj
9

ZAMJENICA ŽUPANA MARIJA JUNGIĆ U POVODU TJEDNA CRVENOG KRIŽA PRIMILA PREDSTAVNIKE ŽUPANIJSKOG I GRADSKIH DRUŠTAVA CRVENOG KRIŽA

U povodu Tjedna Crvenog križa koji se obilježava od 8.-15. svibnja zamjenica župana Marija Jungić, ujedno i načelnica Stožera civilne zaštite Bjelovarsko-bilogorske županije primila je predstavnike županijskog i gradskih društava Crvenog križa.

- Veoma cijenimo sve ono što radite u svim nedaćama koje su nas pokosile, kao što su poplava, potres, covid kriza, a sada i posljedice rata u Ukrajini. Obavljate plemenit i human posao i želim vam da ispunjenje pronađete u tome – istaknula je Jungić dodajući da joj je drago što će društva Crvenog križa u ovom tjednu svojim akcijama privući pozornost stanovništva i time vjerojatno zainteresirati neke nove darivatelje i volontere.


Ravnateljica Društva Crvenog križa Bjelovarsko-bilogorske županije Melita Lozina čestitala je svim volonterima, dobrovoljnim darivateljima krvi, djelatnicima i svima koji na bilo koji način sudjeluju u radu Crvenog križa.
- Županijski Crveni križ aktivan je po svim javnim ovlastima i aktivnostima koje su propisane, u zadnjih godinu i pol najviše smo se angažirali u prikupljanju pomoći Sisačko-moslavačkoj županiji, potom nas je obilježila covid pandemija. Trenutačno smo svi fokusirani na pružanje pomoći raseljenim osobama odnosno osobama iz Ukrajine koje su privremeno na našem području - kazala je Lozina.


Ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Bjelovar Vida Malek najavila je akciju dobrovoljnog darivanja krvi 10., 11. i 12. svibnja i predavanje za učenike u Obrtničkoj školi. Također naglasila je kako se to društvo uključilo u nacionalnu kampanju „Hrvatska volontira“ tijekom koje će volonteri održati radionice iz prve pomoći u bjelovarskom Gradskom vrtiću. Također planiran je posjet raseljenim obiteljima iz Ukrajine kojih je u Bjelovaru trenutačno šest. Volonteri će im ovaj tjedan uručiti pakete hrane i higijene.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a