• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2016.
Srpanj
26

ZAMJENICA ŽUPANA POTPISALA UGOVOR S MATICOM UMIROVLJENIKA DARUVAR

Zamjenica bjelovarsko-bilogorskog župana Đurđica Ištef Benšić potpisala je ugovor o financiranju projekta „Aktivnostima do kvalitetnijeg i sretnijeg života starijih osoba“ sa predsjednikom Matice umirovljenika Daruvar, Josipom Cegledijem.

Matica umirovljenika Daruvar navela je obilje aktivnosti u prijavi za projekt. Čula sam da od prije provodite vrijedne projekte, zahvaljujući vašim članovima, sekcijama koje imate, ali i entuzijazmu. U tome vas podupire i Županija već tri godine. Od preuzimanja odgovornosti za Županiju, župan Bajs učinio je značajan zaokret prema osobama treće životne dobi. Svaki peti stanovnik je iznad 65 godina i time se svrstavamo u starije županije, zato je važno cijeniti našu populaciju, dati im značaj, ali i zahvalu što su učinili za nas, jer sve ono što baštinimo danas učinile su generacije prije nas. Vjerujem da će ova sredstva dobro doći za sve vaše aktivnosti koje provodite, rekla je zamjenica župana Ištef Benšić.

Udruga umirovljenika Daruvar javila se na županijski Javni poziv koji je išao prema umirovljeničkim udrugama i kandidirala je projekt „Aktivnostima do kvalitetnijeg i sretnijeg života starijih osoba“ za pomoć starijim i bolesnim članovima, svakodnevno druženje umirovljenika, rad zbora „Umirovljenik“, nabavu informatičke opreme i edukaciju umirovljenika, sport i rekreaciju umirovljenika, druženje u Eko sekciji i kreativnoj radionici.

Projekt vrijedan 22.000 kuna je odobren i samim time našli su se u društvu dvadesetak županijskih Udruga umirovljenika, koje će dobiti 335.000 kuna sredstava za svoje projekte, a kojima je cilj podizanje kvalitete života građana treće životne dobi.

Matica živi od članarina i s tim novcem ne bismo mogli ostvariti sve aktivnosti, a znate da su i mirovine niske. Članarina je dovoljno velika, ali kada počnete plaćati račune onda je mala. Hvala Županiji koja nas prati, Grad nas je isto uvijek pratio i to su sredstva s kojima možemo realizirati programe. Naši članovi rade puno i sve je to njihova zasluga, rekao je predsjednik Matice Josip Cegledi.

Grad Daruvar sudjeluje u potpori umirovljenika, krenuvši od prostora koji je u vlasništvu Grada, ali ga koriste naši umirovljenici. Sve je to sa ciljem kako bi naši umirovljenici povećali kvalitetu života. Podupiremo umirovljenike koliko god možemo, zaključila je zamjenica gradonačelnika Veronika Pilat.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a