• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2015.
Prosinac
5

ZAPOČELA JOŠ JEDNA BOŽIĆNA PRIČA OBITELJI SALAJ

Na imanju obitelji Salaj u Grabovnici nedaleko od Čazme započela je još jedna Božićna priča koju obasjava preko milijun i osamsto tisuća lampica.

Božićna priča ove godine traje od 5. prosinca do 9. siječnja, a ovu četrnaestu  po redu krasi milijun i osamsto osamdeset tisuća lampica. Do sada je imanje obitelji Salaj u vrijeme Božićne priče kroz sve godine održavanja obišlo preko milijun posjetitelja iz Hrvatske, ali i inozemstva. Najveća je to turistička atrakcija Bjelovarsko-bilogorske županije koja iz godine u godinu nudi nešto novo.  Ni ova Božićna priča nije izuzetak, pa tako uz povećanje broja lampica, u njenu promociju bolje i jače uključila se Turistička zajednica Bjelovarsko-bilogorske županije. Tako se prvi put na Božićnoj bajci predstavila cjelokupna turistička ponuda ruralnog, eno-gastro, etno-tradicijskog, aktivnog te turizma wellnessa i zdravlja Bjelovarsko-bilogorske županije te ovoga dijela kontinentalne Hrvatske, u sklopu prezentacije koju Turistička zajednica BBŽ organizira u sklopu Klastera Središnje Hrvatske.

Ovogodišnju Božićnu bajku otvorio je začetnik cijele priče, domaćin Zlatko Salaj. Sretan sam što vidim sretna lica gostiju posebice djece, rekao je Salaj, te dodao kako nikad ne bi rekao, kada se počeo igrati s lampicama prije 14 godina, da će Božićna priča postati toliko velika hrvatska, ali sve više i svjetska atrakcija.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a